Annonce
Middelfart

Folketingsvalg: Brovejen er fortsat bedst til valgplakater

Socialdemokratiets Finn Ole Christiansen lagde ud foran Østre Skole. Han var alene afsted og skulle hænge 60 plakater med Dan Jørgensen op, rigtig mange af dem endte i lygtepælsene på Brovejen. Foto: Søren Gotwald
De lokale partisoldater myldrede omkring lygtepælene i Middelfart, da det lørdag middag blev lovligt at skilte med kandidaterne til folketingsvalget den 5. juni.

Middelfart: Lygtepælene på Brovejen har traditionelt set altid været de mest foretrukne, når lokale partisoldater skulle skilte med deres kandidater. Og det er den fortsat, selv om trafikken i øjeblikket er mere end halveret på grund af brolukningen. Det har man allerede kunnet se med de aktuelle kandidater til Europa-Parlamentet, og endnu tydeligere så man det lørdag klokken 12, hvor det blev lovligt at skilte med de opstillede til folketingsvalget den 5. juni.

Socialdemokratiets Finn Ole Christiansen, der var alene afsted med sin trækvogn fyldt med billeder af Dan Jørgensen, stoppede blandt andet ved Østre Skole.

- Det er et sted, hvor mange tager farten af, og hvor forældre stopper for at aflevere deres børn. Samtidig kan eleverne blive mindet om, at der er et valg, og vi kan håbe på, at det giver anledning til en god snak om demokratiet i skoleklasserne, siger Finn Ole Christiansen.

Han er ikke i tvivl om, at Brovejen fortsat er det bedste sted at hænge op.

- Det kan godt være der ikke kører så mange biler som normalt, men hvis du oplever den trafik, der er i krydsene om morgenen blandt andet ved Viaduktvej, så har jeg svært ved at finde et bedre sted, fortæller Finn Ole Christiansen.

Annonce
Det Radikale Venstres Louise Rost og hendes partifæller lagde ud på Brovejen og fortsatte derefter til Østre Hougvej med plakaterne af Camilla Hersom. Foto: Søren Gottwald

850 gange Dan

Den socialdemokratiske partiforening i Middelfart Kommune hænger 830 plakater op med Dan Jørgensens ansigt, 500 af dem kommer op i Middelfart, resten rundt om i kommunen ved indkøbssteder og trafikerede indfaldsveje. Finn Ole Christiansen forventer, at partiforeningens 12 valgplakat-hold bestående af blandt andre lokale DSU'ere var færdige lørdag eftermiddag.

Men gør plakaterne nogen forskel, tror du?

- Ja, det tror jeg bestemt, og en ting er sikkert, det hjælper ikke noget, ikke at sætte nogle op, siger Finn Ole Christiansen.

300 plakater med Camilla Hersom

Det Radikale Venstre hænger 300 plakater op med Camilla Hersom i Middelfart Kommune. Partiforeningen havde lørdag flere plakathold i sving i oplandet, et i Strib og to i Middelfart.

- Vi er jo ikke så mange som i de store partier, så vi bliver nok først helt færdige i løbet af søndag, fortæller partiforeningens kommunikationsansvarlige Elisabeth Tejlmand, som selv var i gang i lokalområdet i Harndrup.

Hun er heller ikke i tvivl om, at arbejdet er besværet værd.

- Flere undersøgelser har vist, at det flytter noget, når folk får sat ansigter på. Det er uhyre vanskeligt for et lille parti som os med begrænsede ressourcer at trænge igennem med vores budskaber, og der er plakaterne en billig og effektiv måde at blive hørt og set på i gadebilledet, forklarer Elisabeth Tejlmand, der ligesom sin socialdemokratiske modstander har et godt øje til Brovejen.

- Det er stadig en vej, rigtig mange middelfartere benytter,siger hun.

Ventsre valgte blandt andet Nytorv. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce