Annonce
Faaborg-Midtfyn

Folketingskandidater diskuterer erhvervsliv

Jess Myrthu er ordstyrer, når Erhvervsrådet inviterer til valgdebat. Arkivfoto

Faaborg-Midtfyn: 3. juni klokken 19.30 i Midtfyns Fritidscenter Hal 2 bliver der lagt op til debat om fremtidens erhvervsliv i Faaborg-Midtfyn og på Fyn.

Erhvervsrådet i Faaborg-Midtfyn har inviteret folketingskandidaterne Jane Heitmann og Ole Pedersen fra Venstre, som møder Jan Johansen og Kim Aas fra Socialdemokratiet til en debat om, hvordan de vil skabe gode forhold for erhvervslivet her på Fyn nu og i fremtiden.

Mulighederne for en bro til Als bliver selvfølgelig diskuteret. Men også udfordringerne med praktikpladser, erhvervsskoler, mulighederne for at skaffe kvalificeret arbejdskraft og meget andet kommer på dagsorden. Eneste krav for emnerne er, at de skal handle om erhvervslivet og fremtiden for erhvervlivet på Fyn.

Journalist og debattør Jess Myrthu styrer slagets gang. Han har en fortid som selvstændig kommunikationsrådgiver og tidligere journalist på TV-avisen, hvor han dækkede politik og erhvervsstof. Desuden kender han kommunen godt, fordi han har deltidsbolig på Bjørnø. Han sikrer, at alle kandidater kommer til orde – og tilhørerne kan stille spørgsmål til politikerne.

Alle er velkomne ved arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce