Annonce
Kerteminde

Folkeslusen Kerteminde: - Slusen lever og har det godt, den mangler bare pengene

Bølgerne gik bogstaveligt talt højt, da der var oversvømmelse ad to omgange i starten af 2019. Foto: Sugi Thiru

Foreningen Folkeslusen Kerteminde vil kæmpe videre for en sluse i Kerteminde Havn. I øjeblikket kan man på foreningen hjemmeside tilkendegive, hvor mange penge man vil være villig til at betale til en sluse.

Nordøstfyn: Snart findes der - måske - igen en forening for en sluse i Kerteminde.

Gruppen Folkeslusen Kerteminde er ved at undersøge, om der stadig er opbakning til en sluse i Kerteminde Havn. Til gruppens første møde dukkede 15 personer op for at snakke om slusens fremtid.

- Oven på valget (sluseafstemningen red.) var overskriften: slusen er stendød. Og det synes vi er synd. For slusen er ikke stendød, konstaterer Hans Stentoft, der var en af deltagerne ved mødet, og fortsætter:

- Der findes et projekt, der er godkendt af to forskellige ingeniørfirmaer, og som er lige til at gå til. Det eneste, der mangler, er finansieringen. Derfor bør overskriften lyde: Slusen lever og har det godt, vi mangler bare pengene.

Hans Stentoft ejer selv et sommerhus i Strandlysthuse, der bliver oversvømmet ved stormflod, og stemte et stort ja til slusen. Han fortæller, at man på mødet blev enige om at lægge afstemningen bag sig, og samles om at finde en ny god god plan.

Folkeslusen Kerteminde vil fortsat arbejde med det projekt, der allerede er udarbejdet, men de ønsker at luge ud i de upopulære elementer, for eksempel pardelings-modellen.

- Efter vores bedste overbevisning kunne det også være noget, som dem, der stemte nej synes var en fin ide, siger Hans Stentoft om Folkeslusens ideer.

Folkeslusen Kerteminde holder stiftende generalforsamling onsdag den 10. april.

Annonce

Nogen har skrevet 100.000 kroner på, for det mener de, den er værd for dem, hvis de aldrig mere får oversvømmelse. Og der er andre, der har skrevet 5000 kroner. Alle beløb tæller. Og så vil vi se, hvor langt vi når på den måde.

Hans Stentoft, medlem af styregruppen for Folkeslusen Kerteminde.

460.000 kroner

Idemanden bag Folkeslusen Kerteminde, Søren Silassen, har oprettet en hjemmeside, hvor borgere kan melde sig til og tilkendegive, hvor meget de vil være villige til at betale til en fremtidig sluse, for at undersøge opbakningen til den.

Hans Stentoft understreger, at der kun er tale om tilkendegivelser, og at man ikke skriver under på at slippe pengene.

Indtil videre har der været 20 inde på hjemmesiden, og har tilsammen tilkendegivet, at de vil give 460.000 kroner til en sluse.

- Nogen har skrevet 100.000 kroner på, for det mener de, den er værd for dem, hvis de aldrig mere får oversvømmelse. Og der er andre, der har skrevet 5000 kroner. Alle beløb tæller. Og så vil vi se, hvor langt vi når på den måde, fortæller Hans Stentoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce