Annonce
Kerteminde

Folkeslusen Kerteminde kæmper videre: Inviterer til nye møder om slusen

Bestyrelsen for Folkeslusen Kerteminde har holdt sit første møde. Den varsler nu en række informationsmøder for grundejere i slutningen af maj. Foto: PR

Kerteminde: Folkeslusen Kerteminde har holdt sit første bestyrelsesmøde mandag 29. april i Danske Banks lokaler i Kerteminde.

Bestyrelsen fokuserer på at nå første indsamlingsmål på 6,1 millioner kroner hurtigst muligt - og gerne inden sommerferien.

Det er en folkesluse, og det er altafgørende, at der er opbakning fra folket. Derfor sender bestyrelsen i første omgang målrettet information ud til alle ejere af parcel-, række-, sommer- og fritidshuse (op til kote + 1,8 meter) inden 20. maj.

Med informationen følger også en invitation til informationsmøder 27., 28. og 29. maj, alle dage kl. 19.

Mødestedet er ikke på plads endnu, men bestyrelsen håber at kunne låne Kerteminde Byskole. Nærmere information følger.

Bestyrelsen blev konstitueret med Søren B. Sillassen som formand, Hans Stentoft som næstformand og Michael Serop som kasserer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Kerteminde

Unge strygere i Viby Kirke

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];