Annonce
Fyn

Folkeskolelærer følger ekstra med i dag: EU-valget kan sende Line tættere på Folketinget

Line Mørk er markant tættere på en plads i Folketinget, end hun selv havde forestillet sig, at hun ville komme, da valgkampen startede. Arkivfoto: Kasper Løftgaard
EU-valget kan sende 47-årige Line Mørk et stort skridt nærmere Folketinget. - Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke følger det tæt, siger den odenseanske folkeskolelærer, der ikke mindst brænder for børn- og ungeområdet.

Søndagens valg til Europa-Parlamentet er ikke kun vigtigt for de mange politikere, der står på stemmesedlen.

Det kan i høj grad også være livsvigtigt for 47-årige Line Mørk, som stiller op for SF til folketingsvalget grundlovsdag. På stemmesedlen til folketingsvalget står hun nemlig lige efter partifællen Karsten Hønge, som i nogle prognoser står til at blive valgt ind i Europa-Parlamentet sammen med Margrete Auken.

- Vi ser jo også meningsmålinger, som giver SF to mandater på Fyn. Jeg har en oplevelse af, at der virkelig sker noget, og at mine muligheder for at komme i Folketinget rent faktisk er reelle. Da jeg stillede op, havde jeg jo forestillet mig, at jeg kunne blive vikar for vikaren fra helvede (Karsten Hønges tilnavn, red.). Det vil være fantastisk i sig selv, fordi der helt sikkert vil komme perioder, hvor Karsten skal ud af byen, så der ville blive behov for mig. Men det er selvfølgelig noget helt andet, hvis jeg får mulighed for at få direkte indflydelse som medlem af Folketinget, siger Line Mørk, der har været aktiv i partiet siden 1998.

Indtil kommunalvalget i 2013 var hun mest aktiv bag linjerne, men i en ur-afstemning blandt SF's medlemmer blev hun pludselig valgt ind som nummer to på listen og sad derefter fire år i byrådet sammen med Brian Dybro. Ved samme valg gik SF fra seks til to mandater, og endnu værre gik det fire år senere, da Line Mørk mistede sin plads i byrådet, da SF kun fik valgt Brian Dybro ind.

Men nu ser det altså ud til, at den engagerede folkeskolelærer har mulighed for at sikre sig en plads i Folketinget.

- Når jeg vælger at stille op til Folketinget, har jeg selvfølgelig en tro på, at det kan lykkes, men det er da kommet noget tættere på, end jeg havde forventet. Det er ikke nogen hemmelighed, siger Line Mørk og fortsætter:

- Vi mener selvfølgelig, at vi har nogle gode budskaber, som vil gavne mange, så det er fedt at opleve, at folk lytter til os.

Annonce
Jeg har en oplevelse af, at der virkelig sker noget, og at mine muligheder for at komme i Folketinget rent faktisk er reelle.

Line Mørk, folkeskolelærer og folketingskandidat for SF

Brænder for børnene

Line Mørk er både uddannet pædagog og folkeskolelærer og har igennem mange år været ansat som lærer på H. C. Andersen Skolen i Vollsmose.

Det er derfor særligt inden for børn- og ungeområdet, at hun mener, at hun kan gøre en forskel, hvis hun ender med et mandat til Folketinget.

- For mig vil det være fantastisk at få lov til at sætte børn- og ungeområdet mere på dagsordenen. Lige nu har vi rigtigt mange børn og unge, som har det svært. Dem skal vi have med. Det er den pligt, vi har som politikere, siger Line Mørk.

Ledelsen bestemmer

Selv hvis SF får to mandater ved dagens EP-valg, og Karsten Hønge sætter sig på det ene, er det dog ikke ensbetydende med, at Line Mørk automatisk rykker en plads frem i køen til folketingsvalget. Karsten Hønge har nemlig endnu ikke villet sige noget om, hvordan han specifikt vil reagere, hvis han både bliver valgt til det europæiske og danske parlament og skal vælge det ene.

- Det lader jeg SF's ledelse afgøre efter folketingsvalget, sagde han senest til Avisen Danmark.

Og den linje henholder Line Mørk sig til.

- Grundlæggende skal vi bare være glade for fremgangen, og så tager ledelsen på et tidspunkt en beslutning om, hvad der er bedst for SF, siger Line Mørk, der i øjeblikket holder ferie fra sit arbejde, så hun kan koncentrere sig om kampen for pladsen på Christiansborg.

- Jeg må tilstå, at jeg er meget glad for mit arbejde. Her til sommer har jeg været på H. C. Andersen Skolen i 13 år. Men jeg er selvfølgelig klar, hvis jeg får mulighed for at komme i Folketinget, siger hun.

SF har sideordnet opstilling til folketingsvalget, så selv om partiets bagland har placeret hende som nummer to på stemmesedlen, er det alene op til de fynske vælgere, hvem der skal have de mulige SF-mandater.

Blå bog

Født 17. juni 1971 i Glostrup.

To år gammel flytter hun med sin mor til Turup ved Assens - og videre til Odense som 16-årig.

Frivillig rådgiver på Center for Seksuelt Misbrugte fra 1995-2001.

Færdiguddannet som pædagog i 2001.

Videreuddanner sig til lærer i 2006 via den særligt tilrettelagte læreruddannelse.

Samme år bliver hun ansat som lærer på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, hvor hun underviser i dansk, engelsk, natur/teknik og musik.

Blev valgt til byrådet i Odense ved kommunalvalget i 2013 med 702 personlige stemmer. Fire år senere fik hun 631 personlige stemmer, men opnåede ikke genvalg.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce