Annonce
Sydfyn

Folkemødets opfinder vil savne Ærø-skibet Samka på Folkemødet

Bertel Haarder kommer til at savne Samka under Folkemødet 2020. Her er han ved et arrangement på Søbygaard på Ærø. Arkivfoto: Rasmus Dalland
Bertel Haarder (V), som i sin tid fik idéen til Folkemødet på Bornholm, husker tydeligt en debat, har har deltaget i på Samka og kommer til at savne skibet på Folkemødet.

Christiansborg/Bornholm: Folkemødets fadder, Bertel Haarder (V) kommer til at savne Samka på dette års Folkemødet på Bornholm. Det siger han, efter at delegationen bag, Ærø, Samsø, Læsø og Balance Danmark, har meldt afbud.

Baggrunden for afbuddet er, at Samka i år har fået tildelt en plads ved ydermolen, og her er der risiko for aflyste debatter, hvis det blæser for meget.

- Jeg ville ønske, at Samka ville tage risikoen, for det plejer jo at være godt vejr. Folkemødet har været i pagt med guderne de fleste år, siger han og sætter nogle ord på, hvad Samka kan.

- Samka skaber et meget intimt debatrum. Jeg kan meget klart huske en af de debatter, jeg var med til på Samka. Det var dengang, det blev lejet af Liberal Alliance, og det var Leif Mikkelsen, som var vært. Det handlede om foreningslivet og fik den betydning, at da jeg blev kulturminiter, fik jeg sat fokus på noget af det, som plager foreningerne.

Bertel Haarder understreger, at han har deltaget i i alt 300 arrangementer på Folkemødet, så der skal noget til, for at han huske et arrangement så tydeligt.

- Det er altid hyggeligt at være på et skib. Man kommer tættere på hinanden. Der opstår sådan en feltfodsstemning, som kan være fremmende for en god dialog. Jeg kommer i hvert fald til at savne Samka.

Bertel Haarder ønsker dog ikke at gå ind i diskussionen om placeringen af Samka.

- Jeg har tillid til, at ledelsen har gjort det så godt de kan, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce