Annonce
Læserbrev

Folkekirken. Uigennemskuelig økonomi

Annonce

Læserbrev: Jørgen Bai Jepsens indlæg om de nødvendige kendsgerninger mht. folkekirken og Morten Fitzgeralds indlæg kalder på en kommentar. Nu er økonomien i folkekirken ikke særlig gennemskuelig, og det er måske derfor, at både jeg, MG og 25 procent af befolkningen syntes, at man burde adskille folkets kirke til en decideret medlemskirke. Det hører ikke hjemme i 2020, at en stat, der kalder sig sekulær, er bundet op på en bestemt kirke og trosretning. Og giver denne en lille mia. årligt i tilskud.

Og hvorfor skal folkekirken oven i købet nyde det priviligium, at ved faldende medlemstal skal denne holdes ”skadesløs”, så tilskuddet øges?

Hvis købmanden eller skolen ikke har kunder eller elever nok, lukker de. Hvorfor skal kirken ikke agere på samme vilkår?

JBJ’s slidte argument om han også betaler til det kongelige teater er vrøvl. Det kræver et medlemskab at benytte folkekirken. Alle kan gå i teatret.

Alle betaler også til den kollektive trafik. Der er visse ting, der er nødvendige i et samfund. Statsfinansieret overtro er ikke et af dem. I modsat fald skulle alle trosretninger begunstiges på lige vilkår. Men er det ikke nok, som du skriver JBJ, at du indirekte er med til at betale over skatten til hadefulde moskeer? Den samme gud i øvrigt ...

JBJ skriver, at det ikke står så sløjt til med antallet af kirkegængere. I forhold til hvad, spørger jeg?

Hvis det er de tal, som Biskop Tine Lindhart bragte frem d 24. april som svar på mit læserbrev, er der al mulig grund til skepsis. TL’s tal var 800.000 til 17.800 gudstjenester og kirkelige handlinger. De kirkelige handlinger dækker bl.a over dåb, bryllupper, begravelser samt gudstjenester på plejehjem, hvor sidstnævnte jo ikke giver et retvisende billedet af kirkens benyttelse. Tallene er fra 2015. Det år havde folkekirken et overskud på 351 mio. kr. Hvorfor skal kirken så have støtte?

Med hensyn til registrering af nyfødte kan det uden problemer foretages direkte til borgerservice. De skal jo have oplysningerne alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce