Annonce
Assens

Folkekøbmand søger ny daglig leder efter blot to måneder: - Der er ingen, der er uvenner

Brian Lund har arbejdet fra tidlig morgen til sen aften som daglig leder i Let-køb i Ørsted. Han har en baggrund som lastbilchauffør. Foto: Daniel Kofoed
Ørsted Beboerforening søger en ny daglig leder til Let-køb i Ørsted. Foreningen overtog købmandsforretningen for to måneder siden og vil drive den på frivillig basis indtil en afløser er fundet for Brian Lund, der stopper om en uge.

Ørsted: - Der er ingen, der er uvenner, og vi organiserer os ud af det.

Det understreger Michaelle Hummel Pedersen fra Ørsted Beboerforening, som har stået i spidsen for borgernes overtagelse af Let-Køb i Ørsted, som ellers stod til at lukke ved udgangen i januar.

Siden februar har 42-årige Brian Lund været ansat som daglig leder i butikken, men han har meddelt, at han stopper med virkning fra om en uge.

Annonce


Vi er 10-12 personer sådan rimeligt fast. Vi har haft god sparring fra Dagrofa, som har hjulpet os med jobopslaget, og de er rimeligt fortrøstningsfulde.

Michelle Hummel Pedersen, bestyrelsesmedlem


"Læringskurven har været stejl og utrolig mange erfaringer skulle gøres på rekordtid. Men vi må erkende, at arbejdsbyrder kan blive for store for selv de største ildsjæle, og at ting som familie og helbred, hverken kan eller skal lide under et projekt som dette," skriver Ørsted Beboerforening i et opslag på Facebook, som foreløbig (lørdag eftermiddag) er delt næsten 200 gange.

I opslaget søger beboerforeningen en ny daglig leder hurtigst muligt. Indtil den rigtige person er fundet, vil en kreds af frivillige drive Let-køb videre, fortæller Michelle Pedersen.

- Vi er 10-12 personer sådan rimeligt fast. Vi har haft god sparring fra Dagrofa, som har hjulpet os med jobopslaget, og de er rimeligt fortrøstningsfulde, siger Michelle Pedersen, som tilføjer, at beboerforeningen har stor respekt for, at Brian Lund turde tage springet som første daglige leder i den foreningsdrevne butik.

I opslaget på Facebook konstaterer beboerforeningen, at den har fået en både "flyvende og vanvittig" start. På få uger blev der samlet op mod 330.000 kroner ind i folkeaktier, så byen pr. 1. februar lykkedes med at overtage butikken med tilhørende varetager.

"Vi har faktisk Danmarks rekorden i hurtigste opstart af en folkebutik, hvilket også har kunne ses på mediernes interesse i at dække historier fra vores lille butik," står der i facebookopslaget.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Brian Lund.

Michelle Hummel Pedersen har stået i spidsen for beboerforeningens overtagelse af Letkøb i Ørsted. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce