Annonce
Odense

Folk vil se billeder fra gamle dage

Sådan ser forsiden ud på www.arkiv.dk. Her finder du over 1,8 millioner billeder, dagbøger, notater, breve, regnskaber og meget andet. Og databasen bliver hele tiden opdateret og dermed aldrig helt færdig.

Arkivdatabasen arkiv.dk er blevet et stort hit også på de sociale medier.

Det blev lanceret fredag eftermiddag klokken 16 og lige siden har den nye danske kulturskat været et stort hit på nettet.

I Historiens Hus i Odense blev der i fredags åbnet for det landsdækkende lokalhistoriske arkiv www.arkiv.dk, og allerede på kort tid er det blevet en massiv succes. Det var selveste landets rigsarkivar, som selv satte arbejdet i gang i 1980'erne, som stolt kunne lancere det nye site.

Historiens Hus har sammen med 550 andre små danske lokalarkiver og større professionelle arkiver skabt en dansk kulturskat på nettet, der bugner af historiske billeder og originalpapirer fra blandt andet Odense og Fyn.

Kigger man på de sociale medier, og især Facebook, linkes der flittigt til sider på arkiv.dk fra folk, der har funder deres bolig mange år tilbage, eller deres barndoms gade.

Det er de mange små lokalarkiver, som gennem årene har scannet og skrevet dokumenter ind, og derfor er arkiv.dk nu dét sted, hvor alt er tilgængeligt, lige fra Falsled til Fogense og Humble til Hasmark. Og selvfølgelig langt ud over den fynske grænse.

Kig mere på www.arkiv.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce