Annonce
Kerteminde

Folk strømmer til Anders' facebook-gruppe: Over 400 mennesker klar til at hjælpe karantæne-ramte

Til dagligt er Anders Gedde Sejdelin lydtekniker på Kulturhus Svendborg. Nu er kulturhuset lukket, og han har derfor tid til at hellige sig sin facebook-gruppe. Privatfoto
Anders Gedde Sejdelin fra Kerteminde har oprettet en facebook-gruppe, som skal samle folk, der ønsker at hjælpe eller få hjælp til indkøb, hvis man er i corona-karantæne. Over 400 mennesker er blevet medlemmer af gruppen siden tirsdag aften.
Annonce

Nordøstfyn: Egentlig er ideen ikke hans, pointerer han.

Han har bare lånt den fra sin gode kammerat, Jesper Stig Andersen, som også er hans kollega i Kulturhus Svendborg, hvor Anders Gedde Sejdelin, der til dagligt bor i Kerteminde, er lydtekniker.

Nu er Kulturhus Svendborg lukket ned - ligesom så mange andre kulturinstitutioner, der fra regeringens side er blevet opfordret til at lukke ned i 14 dage.

I øjeblikket er der mange, der på grund af corona-smitten kommer i hjemmekarantæne. I den kommende tid vil der komme flere til. Det er ikke alle, der har familie eller venner, der har mulighed for at hjælpe med at handle det fornødne.

Derfor har Anders Gedde Sejdelin taget initiativ til at oprette en facebook-gruppe, der hedder "Hjemmekarantæne Kertemine og omegn" - her kan man skrive, hvis man har brug for hjælp eller vil tilbyde hjælp med at købe ind.

Annonce

Stor opbakning til gruppen

Siden Anders Gedde Sejdelin lavede facebook-gruppen tirsdag aften, er der over 450 mennesker, der har meldt sig ind i den.

- Det er jo helt vildt. Jeg kan se, at folk, der melder sig til, kommer lige fra Stubberup til Urup. Det er virkelig fedt, og det er jo snart hele kommunen, siger han.

Han har ikke kendskab til, at der har været nogen, der har hjulpet eller har fået hjælp endnu.

- Onsdag aften efter statsministerens pressemøde, var der én, der skrev, at nu kunne hun ikke hjælpe, for hun var lige blevet sendt i 14 dages karantæne. Så var der fluks folk, der skrev, at så måtte hun bare sige til, hvis hun skulle have hjælp. Det var fedt at se, understreger Anders Gedde Sejdelin.

Han håber, at gruppen nu bare vil fungere ved, at folk henvender sig til hinanden.

Der er en af gruppens medlemmer, der nu har oprettet et skema, hvor man kan se, hvor de forskellige kommer fra. På den måde kan gruppens medlemmer se, hvem der er nærmest i deres område.

Anders Gedde Sejdelin understreger, at det er bedst at holde sig til, at gruppen udelukkende skal bruges, hvis man vil hjælpe eller have hjælp til indkøb.

- Jeg håber ikke, at gruppen bliver en diskussionsklub. Jeg kunne se, at der var én, der havde et surt opstød omkring, at folk hamstrer. Det er jo megadumt at hamstre, men jeg synes ikke, at det er stedet at ytre sin frustration, pointerer Anders Gedde Sejdelin, der håber, at gruppens medlemmer vil bevare den sobre tone.

- Jeg ved fra Svendborg, at der var ved at gå sladdergruppe i den med, om der var nogen, der vidste, om der var nogen, der var sat i karantæne, og lige pludselig så kørte den: "Hvor er det henne? Det skal jeg lige vide."

Kommer der den slags opslag, forbeholder facebookgruppens ophavsmand sig retten til at gå ind og slette dem.

- Det er nogle uvedkomne opslag, siger Anders Gedde Sejdelin, der lige nu er den eneste administrator i gruppen.

- Hvis der er andre, der gerne vil være administrator, skal de være så velkomne, siger han med et smil.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce