Annonce
Assens

Folk med høns i fælles front

Folk med høns i haven danner ny forening. Der er stiftende generalforsamling på Fyn 21. maj.

Assens: Frustrationerne er store hos landets hønseavlere. Vinterens udbrud af fugleinfluenza, og kravet til at holde høns under tag i årets første fem måneder, har efterladt mange folk med høns i haven med frustration.

Hensynet til landets eksport af hanekamme og kyllingefødder til Asien har fyldt for meget. Ingen af de etablerede organisationer har talt de små hønseholds sag, som er tromlet ned af Fødevarestyrelsen, forlyder det i en pressemeddelse fra en initiativgruppe bag en ny forening.

"Vi stifter derfor en forening, der skal tale de små hønse- og fjerkræholds sag. Foreningens formål er forbedre vilkårene for at holde fjerkræ på en naturlig måde i Danmark", oplyser Finn Jensen fra initiativgruppen.

Der afholdes stiftende generalforsamling søndag 21. maj klokken 13 hos Peter Agger, Ungersbjerge 7, 5683 Haarby.

Målgruppen er alle, der holder fritgående fjerkræ - både høns i haven, hobbyfjerkræ til eget forbrug samt stalddørssælgere med fritgående fjerkræ. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce