Annonce
forside

Folk i forbifarten med pengegave til Gudmehallerne, tak fra Café Aroma og Brian May

Motorcykel Clubben Svendborg har haft sæsonafslutning, hvilket giver anledning til at gøre status over de mange resultater, medlemmerne kørte hjem i løbet af året. Her er det 15-årige Sara Andersen, som nok stod for det mest markante af slagsen.

  • Der sker mange ting i Svendborg-området, og mere end vi på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion har kunnet nå at besøge i ugen, der er gået. Her er et udpluk af de ting, der også er sket

Sportsdykkerklubben Dråben søgte for nylig om et tilskud til nyt udstyr fra Danske Bank Fyns Fond på baggrund af, at deres gamle udstyr ikke var i orden. Deres fyldeanlæg tømte ikke flaskerne med ilt fuldstændigt, og det har kostet økonomisk.

Men det er nu slut, for Danske Bank Fyns Fond gav dem et sponsorat på 16.000 kroner til en ny booster-pumpe.

Og det er de glade for i dykkerklubben, siger Søren Ørkild Andersen ifølge en pressemeddelelse.

- Ilt er dyrt, og det har pint os at sende iltflasker tilbage, der stadig var kvart fyldte.

Det havde Danske Bank Fyns Fond forståelse for og ville derfor gerne støtte Dråben, så klubben kunne blive ved med at opretholde sit engagement og sikre en god og sikker uddannelse til kommende dykkere, lyder begrundelsen i en pressemeddelelse.

Fra dykkerklubben tager vi et smut til Tåsinge og ind i Gymnastikhuset, som netop har fået tilgang af en ny fodterapeut.

Vibeke Dysted, der kommer fra Lemvig og bor på Langeland, begyndte 1. oktober. Hun har de senere år arbejdet på klinikker i Faaborg, Odense og Svendborg, men vil fremover være at finde på fodklikken på Tåsinge.

Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond har nok engang været fremme med checkhæftet. Denne gang for at bidrage til den omfattende om- og udbygning af Gudmehallerne/GOG Arena.

GOG-direktør Kasper Jørgensen kunne forleden tage forbi SEF-direktør Anders Bankes kontor og modtage en check på 250.000 kroner. Pengene går til udskiftning af lyskilde til LED-lys.

Der har været sæsonafslutning i Motorcykel Clubben Svendborg, og traditionen tro skete det med klubmesterskaber på Rødmebanen.

Sæsonafslutningen giver den 90-årige klub anledning til at gøre status på de mange store ting og gode resultater, den opnåede i dets jubilæumsår.

For eksempel var det året, hvor Sara Andersen kørte sin første sæson som senior på 125/250 cc-motorcykel og fik en førsteplads i Europa Cup for kvinder i Polen. Det samme fik hun ved jysk/fynsk mesterskab i den åbne B125-klasse, mens det blev til en tredjeplads ved DM for kvinder. En flot første sæson blandt seniorerne af den kun 15-årige pige fra Ryslinge.

Af andre nævneværdige resultater findes Rasmus Johansens fjerdeplads ved DM MX1-klassen, Tonni Andersens femteplads i samme stævne og Daniel Wozniaks femteplads ved DM MX2-klassen. Også Patrick Marcussens førsteplads ved Fyns Cup og Amanda Storms niendeplads ved DM for kvinder bliver fremhævet af klubben.

Det her var også ugen, hvor Ollerup Efterskole Sang & Musik gik viralt. Det gjorde den med en video, der viser en seance, som udspillede sig, da skolen havde gammel-elevdag sidste weekend.

De mere end 400 tidligere og nuværende elever, der mødtes til den årlige gensynsweekend, stimlede sammen i kor og sang på flotteste vis sangen Bohemian Rhapsody af Queen. Det hele blev fanget på kamera og lagt ud på efterskolens facebookside og er siden blev delt mere end 6000 gange og fået næsten 9000 likes.

Se hele videoen på Ollerup Efterskoles facebookside eller på redaktionens facebookside Vores Svendborg.

Det er der mere end 200.000, der har gjort, og en af dem er ingen andre end Brian May - den legendariske guitarist i Queen. Han har også lagt korversionen fra Ollerup op på sin egen hjemmeside med tilføjelsen: Fascinerende coverversion af Queens mega-hit - Ollerup Efterskole Sang og Musik - der er gået viral i Danmark.

En stor historie i denne uge var den om Café Aroma, som for få uger siden fik sparet fire medarbejdere væk. Den beslutning blev omgjort onsdag, og dermed kunne de fire medarbejdere vende tilbage til caféen, hvilket vi har skrevet om.

På Café Aromas facebookside var glæden ikke til at skjule, og personalet lavede følgende opslag:

- Café Aroma er dybt taknemmelig for den store opbakning, vi har fået fra kunder og støtter og ikke mindst fra de politikere, der har arbejdet målrettet for Café Aromas berettigelse. Tak! ... og Café Aromas medarbejdere og frivillige. I er bare for seje og vedholdende. Tak! Hilsen personalet.

Jan Krossteig, stifter af Diana Jagtrejser og Limpopo Travel, har længe været i gang med at sætte Sydfyenske Dampskibsselskabs gamle administrationsbygning på hjørnet af Frederiksgade og Jessens Mole i stand, og nu er han tilsyneladende nået så langt, at han snart kan flytte ind. Krossteig har i hvert fald sat sin pragtejendom, Sundsø­gaard på Skårupøre Strandvej til salg. Ligger man inde med 12,5 millioner kroner, kan man få 20 tønder land direkte ned til Skårupøresund, en stor parklignende have, egen skov, to søer og en tennisbane. Det er ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff, der har herligheden stående på hylden.

Og nu vi er ude på den side af byen, skal vi have med, at Øster Åby Friskole nu kan kalde sig danmarksmester i historie. I sidste uge kunne vi berette, at skolens 8.-klasse havde kvalificeret sig til finalen i danmarksmesterskabet om at blive de bedste skoleelever i landet til historie, og i denne uge var det så tid for eleverne at drage mod Frederiksborg Slot, hvor slaget skulle stå.

Eleverne "vaaaaaaaaandt", skriver skolen på sin facebookside. På skolens hjemmeside kan man se filmen om Hans Egede, der indbragte klassen den fornemme sejr.

Sejr blev det også til for det danske juniormix landshold i Teamgym, da holdet deltog i EM inden for disciplinen i Slovenien. Juniormix-holdet fra Danmark slog nemlig lige akkurat Island i finalen og fik dermed en guldmedalje med sig hjem i kufferten.

Og hvad har det så med Svendborg at gøre? At to af gymnasterne fra holdet er groet ud af de stolte, sydfynske traditioner for gymnastik. Emil Vibæk Frederiksen og Johannes S. Rasmussen træner begge i Svendborg GF og bærer altså en del af æren for guldmedaljen.

Og faktisk var de ikke de eneste gymnaster, Svendborg GF kan prale af at have bidraget med til det netop overståede europamesterskab i Teamgym.

På seniormix-landsholdet er Oliver Kew med fra den svendborgensiske gymnastikforening, og Oliver Grønberg Cilius Olsen og Mathias Christian Clausen fra samme forening er en del af seniorherre-landsholdet. (louise, heng, gru, jurb)

Ollerup Efterskoles korversion af Queen-klassikeren ?Bohemian Rhapsody? er gået viralt og også nået frem til Queen-guitaristen Brian May og hans website. Arkivfoto: Joel Ryan/AP
Jan Krossteig har sat sin fantastiske liebhavervilla Sundsøgaard på Skårupøre Strandvej til salg for 12,5 millioner kroner. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Juniormix-landsholdet har vundet guld ved EM i Slovenien. To af gymnasterne er fra Svendborg GF. PR-foto
Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Odense

Musikken spiller højere og højere i Odenses parker: Nu har naboerne fået nok

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce