Annonce
Assens

Folk er vilde med at sove hos Trine og Allan

Trine Møller Larsen og Allan Christensen trives som værter på shelterpladsen på Aborg Mark, der åbnede for publikum for fire måneder siden. Foto: Søren Plovgaard
Værtsparret Trine Møller Larsen og Allan Christensen er nærmest blevet løbet over ende, siden de for knap fire måneder siden åbnede shelterplads i Aborg. Flere end 1000 gæster har nu overnattet på pladsen.
Annonce

Aborg: Flere og flere danskere foretrækker at vågne i en varm sovepose i frisk luft og til lyden af kvidrende fugle eller et nysgerrigt rådyr.

Overnatninger i sheltere er stærkt stigende, og det er en tendens, som parret Trine Møller Larsen og Allan Christensen kan nikke genkendende til.

De er nærmest blevet løbet over ende, siden de i slutningen af juni åbnede shelter- og teltplads på en gammel ridebane bag deres landejendom på Hellegårdsvej 4 i Aborg.

Allan Christensen har boet på Aborg Mark i 26 år. Han havde tidligere overvejet, om han selv skulle bygge en shelter eller to på sin grund, men da han for fire år siden blev klar over, at Assens Kommune søgte private lodsejerede, der ville lægge grund til shelterne, meldte han og Trine sig til projektet.

- Jeg har jo kunnet se, at der kommer rigtig mange turister forbi herude. Hellegårdsvej har i mange år ligget på en populær cykelrute. Først hed det Marguriteruten, så kom det til at hedde 70'er-ruten, og nu hedder den så Østersøruten. Folk har altid banket på døren og spurgt, om de måtte slå et telt op omme i haven, og det har de altid fået lov til. I sommer boede her en tysk turist, som var i gang med at cykle hele Østersøruten på 850 kilometer, fortæller Allan Christensen.

Der var kage til familien Dandanel fra Frederiksberg, fordi familien i weekenden var gæst nummer 1000 på Aborg Mark Shelterplads. Fra venstre ses Charlotte, Axel, Tommy, Martin, Frida, Niklas, Mathilde, Marie, Elise og Mathias foran en af pladsens to store Stenbider-sheltere, hvor der kan overnatte op til ni personer. Privatfoto

Trine Møller Larsen og Allan Christensen har indrettet toiletfaciliteter og køkken med siddepladser i en gammel stald, og det kan benyttes gratis af gæsterne. Der er også mulighed for at tage et bad mod en mindre betaling, og parret må ofte også agere turistbureau, når gæsterne vil vide mere om, hvad der foregår på egnen.

- Vi synes, det er hyggeligt, når folk kommer og vil bo og overnatte hos, og vi har endnu ikke haft dårlige oplevelser med gæsterne. De fleste er også flinke til at holde pladsen og shelterne ryddelige og rene, understreger Trine Møller Larsen.

Annonce

Familie gik ned i gear

Siden shelterpladsen åbnede i slutningen af juni, har flere end 1000 gæster overnattet i en af de fire sheltere. Æren som gæst nummer 1000 tilfaldt ikke en enkelt person, men hele tre generationer og ti medlemmer af familien Dandanel fra Frederiksberg.

Familien tager ofte i sommerhus eller rejser sydpå sammen, men denne gang faldt ferievalget på en sheltertur til Fyn. Først med to nætter i Millinge og siden med et par overnatninger på Aborg Mark.

- Vi blev tiltrukket af, at shelterne stod på en forholdsvis aflukket plads, og at de også så lidt specielle ud i forhold til andre sheltere, som vi tidligere har booket, siger Marie Dandanel.


Vi synes, det er hyggeligt, når folk kommer og vil bo og overnatte hos, og vi har endnu ikke haft nogen dårlige oplevelser med gæsterne. De fleste er også flinke til at holde pladsen og shelterne ryddelige og rene

Trine Møller Larsen


Familien valgte på forhånd at reservere alle fire sheltere, så de var sikre på at have pladsen for sig selv, mens de gik et par gear ned i tempo og plejede sammenholdet i familien.

- Vi var i Assens hele lørdagen. Det var hyggeligt. Vi kan godt lide at komme rundt til de mindre provinsbyer i Danmark. De er fantastiske at gå ture i. Og så har vi også besøgt en masse genbrugsbutikker for at se, om vi kunne finde noget sjovt at tage med hjem, fortæller familiens nestor Tommy Dandanel.

Aborg Mark Telt- og Shelterplads

Aborg Mark Telt- og Shelterplads ligger på Hellegårdsvej 4 i Aborg syv kilometer nord for Assens.

Pladsen indgår i shelterkonceptet Blå Støttepunkter, der giver mulighed for at overnatte i kystnære sheltere hele vejen rundt om Fyn.

Parret Trine Møller Larsen og Allan Christensen er værter på shelterpladsen, der åbnede i slutningen af juni i år.

På pladsen findes der en såkaldt Skrubbe-shelter, en Stenbider-shelter samt to Havtaske-sheltere - i alt 25 overnatningspladser.

Der er også et separat område med god plads til opstilling af telte og med egne bålpladser og bænke.

En overnatning koster 30 kroner, og booking foregår via hjemmesiden www.bookenshelter.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce