Annonce
Middelfart

Fokus på forskning og fiskebørnehaver: Peter Storm er ny formand for Naturpark Lillebælt

Medlem af byrådet i Middelfart Peter Storm (S) er ny formand for Naturpark Lillebælt. Posten går på skift mellem de tre kommuner Kolding, Fredericia og Middelfart. Foto: Victoria Mørk Madsen
Peter Storm skal forsætte naturparkens arbejde med at forbedre Lillebælts havmiljø og med at skabe samarbejdsaftaler med områdets erhvervsdrivende.

Nordvestfyn: Med hjælp fra kommuner på begge sider af bæltet skal området i og omkring Lillebælt i bedre balance. Og det arbejde skal socialdemokratisk byrådsmedlem i Middelfart Peter Storm stå i spidsen for i 2020.

Peter Storm overtog officielt formandsposten fra kollegaen Christian Bro (S) i Fredericia torsdag ved parkens nytårskur på Clay i Middelfart.

Fordi naturparken er et samarbejde mellem de tre kommuner Kolding, Fredericia og Middelfart, går formandsposten på tur, og i 2020 ligger den i Middelfart.

- Vi har et fantastisk samarbejde i de tre kommuner, og idéen om at skifte formandsposten hvert år, så vi skiftes til at sætte dagsordenen, synes jeg virker fortrinligt. Det giver ejerskab og indsigt i alle kommuner i samarbejdet om at være Danmarks største naturpark, forklarer Peter Storm.

Annonce

Forbedringer og forskning

Peter Storm er en mand med mange kasketter i Middelfart, og i 2020 har han altså fået endnu en. Han forklarer, at valget faldt på ham som Middelfarts repræsentant, fordi han tidligere har siddet i et rådgivende udvalg i forbindelse med udviklingen af Staurby Skov, ligesom han er formand for et rådgivende naturudvalg i kommunen.

- Jeg er meget optaget af både natur og klimaspørgsmål. Emnet ligger mig meget på sinde. Det er en personlig sag, som efterhånden også er blevet et politisk virke, fortæller han.

Selv oplever Peter Storm helst Lillebælt fra land, men han har i sit arbejde opdaget, at vandsiden også har sin charme.

- Jeg er blevet opdraget til at se på hav og vand fra landsiden, men jeg er blevet mere og mere opmærksom på det kæmpe liv, der leves under vandet. Og også landsiden tager sig helt anderledes ud fra vandsiden.

Peter Storm fortæller, at naturparken i 2020 fortsætter sit arbejde med at finde samarbejdspartnere i erhvervslivet, ligesom arbejdet med at søge fonde til projektet "Bælt i balance" fortsætter.

Kort fortalt skal projektet forbedre havmiljøet i Lillebælt - blandt andet i form af stenrev, biohuts (fiskebørnehaver, red.), frivillige fredninger og mindre støj i havet. Derudover skal projektet bidrage med viden om forbedringernes effekt, og den viden skal efterfølgende formidles videre til de besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce