Annonce
Erhverv

Fokus på byudvikling i Tommerup St.

Tommerup Stationsby. Arkivfoto: Kim Rune

”Byrådet har fuld fokus på byudvikling”.

Således skriver byrådsmedlem Pia Offer Madsen i et indlæg i Lokalavisen den 21. april 2021 (og bragt i Fyens Stiftstidende 17. april, red.)

”Vi og vores besøgende skal kunne handle og nyde et måltid mad i vores byer, begejstres af kulturen, færdes sikkert på vejene og bo, hvor og som vi vil”. Hvilke byer er der tale om?

Annonce

Ifølge kommuneplanen, skal der i kommunens større byer: Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Tommerup St., Vissenbjerg og Aarup understøttes en udvikling, så disse syv byer får stærke bymidter, der møder borgernes behov i forhold til handel og specialbutikker. Byrådet svigtede disse intentioner, da det i juni 2020 godkendte kommuneplanstillæg nr. 7 omhandlende en stor dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter i Skallebølle. En butiksstørrelse, der kræver en omsætning på mindst 30 millioner. Lokalt et urealistisk forbrugsgrundlag. Byrådet inddrog pendlere, der bruger Odensevej til- og fra arbejde. Pendlere fra Vissenbjerg og Tommerup St.

Bymidten i Tommerup St. er allerede nu præget af butiksdød. Man kan blive klippet og købe pizzaer og brugt tøj. Hvor er forretningerne med dametøj, herretøj, isenkram og sko? Det er vanskeligt for specialbutikker at konkurrere med kun 20 km. til Odense. Bageren, restauranten og den lille café er lukket. Rema og en medlemsejet Superbrugs med slagterafdeling trækker kunder til byen og fremmer omsætningen hos de mindre specialbutikker. Netop denne butikskombination giver en mærkbar synergieffekt. Hvis den ene lukker eller reduceres, så forsvinder denne effekt. Det mærkede man tydeligt, da en brand lukkede brugsen i fem uger.


Bymidten i Tommerup St. er allerede nu præget af butiksdød. Man kan blive klippet og købe pizzaer og brugt tøj.

Fra debatindlægget.


Pia Offer Madsen fortæller, at der nu er ansat en bylivskoordinator og en bosætningskonsulent, som skal sætte spot på prioriteringen af byggegrunde, butikslivet og byudviklingen i det hele taget. Det lyder meget lovende. Lad dem bare starte arbejdet i Tommerup St. Det er på høje tid! Lokalrådet og handelsstandsforeningen er sikre medspillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce