Annonce
Odense

Fodgængere falder over ny asfalt

Ti centimeter asfalt blev smurt ud over et filtlag oven på Overgades gamle brosten den 22. oktober i år. Siden er to personer ifølge Fra gade til by-sekretaritatet kommet til skade, men projektchef Stig Langsager og hans besætning har alene været i kontakt med den ene, der er ved godt mod. Arkivfoto: Michael Bager

Siden Overgade i oktober blev asfalteret er to personer kommet til skade på grund af belægningen. Fra gade til by-sekretaritatet gør arbejdet med at fjerne høje kanter færdigt i denne uge.

Mandag blev kanterne forsøgt jævnet ud på den asfalt i Overgade, der midt i oktober blev smurt ud over brostenene for at skåne den gamle bydel mod den tunge kørsel, der snart vil være en del af gadebilledet. Det bliver den, når udgangen fra byggepladsen mod Albanigade lukker i det nye år.

Men allerede inden havde projektleder på Fra gade til by-projektet, Stig Langsager, og hans folk fået kendskab til to uheldige episoder i forbindelse med asfalten. To fald, hvor af den ene selv tog kontakt til byggepladsen, og som ifølge Stig Langsager er ved godt mod.

- Den anden er vi blevet orienteret om i dag (mandag, red.) af en af de forretningsdrivende, siger Stig Langsager, der forklarer, at asfalteringen i Overgade netop er ved at blive færdiggjort, så der ikke længere er høje kanter.

- Arbejdet udføres om mandagen, da flere forretninger i Overgade og Nedergade har lukket om mandagen, siger han:

- Efter planen skal det meste af arbejdet være færdigt inden fyraften (mandag, red.). Et enkelt sted - ud for Claus Bergs Gade - lægger vi en midlertidig asfaltrampe på, og den færdige løsning bliver lagt på ud for Claus Bergs Gade i morgen (tirsdag, red.).

Annonce

Frygtede konsekvenserne

De to fald er foregået uafhængigt af hinanden, og i det sidste tilfælde fik den ældre dame sig humpet over i en forretning, hvorfra der siden blev rekvireret ambulance. Angiveligt med flere brud.

Fra sekretariatet lyder, at de ikke vil kommentere alvoren af de to sager, men at "det er muligt som borger, at søge erstatning hos Odense Kommune. Hvis en borger anmelder en skade til kommunen, vil vi foretage en vurdering af, om der er grundlag for at udbetale erstatning".

De handlende i bydelen var inden asfalten bange for, at den skulle få den slags konsekvenser. Blandet andet har det betydet, at kaffebaren Nelles på hjørnet mellem Overgade og Nedergade fik varslet manglende udeservering i 2019, hvilket fik ejerne til at holde igen med nye investeringer.

Asfalten i Overgade er blevet lagt på som konsekvens af manglende frakørselsforhold for byggepladsen på det tidligere Fisketorv og Albani Torv. Eftersom rampen til den nordlige del af parkeringskælderen - den, der vender ud mod Albanigade - er ved at være færdig, kan der fra begyndelsen af 2019 ikke længere køres jord og anden byggemateriale ud ad den vej. Derfor kommer Overgade ifølge Fra gade til by-sekretaritatet ind i billedet som eneste løsning, da de øvrige gader er for smalle.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce