Annonce
112

Fodgænger kørt ned: Bilist fik ildebefindende og drejede tværs over vej og fortov

Arkivfoto: Michael Bager.
En 49-årig kvinde er blevet opereret for et kompliceret ankelbrud, efter hun søndag eftermiddag blev påkørt af en bilist, som havde fået et blackout bag rattet.

Hjallese: Søndag eftermiddag blev en 49-årig kvinde fra Odense ramt af en bil på Stenløsevej cirka 500 meter syd for motorvejstilkørsel 51. Hun gik på fortovet langs med vejens sydgående vognbane, da en bilist, som kørte nordpå i retning mod Odense, pludselig drejede ind over den modsatte vognbane og fortsatte ind over cykelstien og fortovet, hvor kvinden gik.

Bag rattet i bilen sad en 54-årig mand fra Faaborg-Midtfyn, og han havde ifølge Fyns Politi fået et blackout, som gjorde, at han mistede kontrollen over bilen.

Kvinden blev ramt af bilen på sine ben og sin hofte og måtte indlægges på Odense Universitetshospital. Ifølge politiets oplysninger er hun blevet opereret for et kompliceret ankelbrud.

Efter sammenstødet med kvinden fortsatte bilen ind i et el-hegn, før den ramte en husmur ved Stenløsevænget. Bilisten kom ifølge politiets oplysninger ikke til skade ved uheldet.

Fyns Politi skal nu vurdere, om bilisten skal sigtes og i givet fald efter hvilken paragraf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce