Annonce
Assens

Fodboldstævne: Højt spil om bolden

Højt spil om bolden under Fynske Bank Cup-fodboldstævnet i Arena Assens i weekenden. Foto: Martin Kloster

I weekenden blev der spillet fodbold i Arena Assens. Hundredevis af ben iført støvler forsøgte at få bolden i mål under Fynske Bank Cup. Der blev kæmpet godt under det velbesøgte stævne.

Assens: Fodbold er et spil, hvor det gælder om at score mål.

Det var der ikke ændret på, da der i weekenden var Fynske Bank Cup i begge haller i Arena Assens. Børne- og juniorspillere fra både lokale klubber og fjerne egne af Fyn kæmpede bravt om bolden og jublede, når de endelig fik den sparket eller bakset i mål. Enten i den eller den anden ende af hallen.

Og der blev gået til den. Der var højt spil om bolden. Så meget, at Lokalavisens udsendte så flere af de små poder, der lige måtte ud og trøstes af træneren eller mor og far efter en glidende tackling eller et lidt for hårdt skulderskub. Men de kom på banen igen og spillede videre.

Morten Petersen fra Dalum var i Arena Assens for at følge sønnen Magnus og vennerne fra fodboldholdet. Han kører både sin søn rundt på Fyn og til Jylland til stævner, sagde han.

- Vi er af sted så meget som ungerne har lyst til, fortalte han.

- Jeg er kørt til Assens for at være sammen med børnene og for at have det sjovt. Vi har ikke mulighed for at træne, da der ikke er halkapacitet i Dalum, så spiller vi nogle turneringer i stedet for, tilføjede han - lige inden Magnus rent faktisk scorede.

Så tillykke!

Annonce

Fynske Bank Cup

Fodboldstævnet Fynske Bank Cup blev holdt - og spillet - i Arena Assens i weekenden. Over 100 hold (drenge/piger og mænd/kvinder) deltog med spillere fra U/10 til U/19.Alle rækker spillede A+B-finaler, efter et indledende gruppespil.

Assens Fodbold Club stod bag stævnet sammen med Fynske Bank og lokale samarbejdspartnere.

Med tungen lige i munden på jagt efter bolden. Foto: Martin Kloster

Velbesøgt stævne

Ude i gangen i Arena Assens havde Kurt Søby, der driver Sportigan i Assens, sat en lille salgsbod op. I speakertårnet i den store hal - hal 1 - havde speakerne travlt med at speake og sætte musikken på, så der kom lidt mere stemning til det velbesøgte stævne. Det var svært at opdrive en parkeringsplads uden for.

Vinderen af Willemoes-prisen i 2016, Hans Peter Skov Hansen, brugte som andre frivillige flere timer af sin weekend på stævnet. Han var med som bl.a. dommer, men om der følger en Fifa-dommerkarriere med vides ikke.

Assens FC arrangerede stævnet i samarbejde med Fynske Bank og flere lokale samarbejdspartnere.

At være målmand kan somme tider være ensomt, men denne målmand fik dog besøg af modstanderholdet. Foto: Martin Kloster
Godt grebet under Fynske Bank Cup i Assens. Foto: Martin Kloster
Hans Peter Skov Hansen gjorde det som dommer under stævnet. Foto: Martin Kloster
Mange forældre og bedsteforældre så med fra sidelinjen under fodbodlstævnet. Foto: Martin Kloster
På halen. Foto: Martin Kloster
Både drenge og piser spillede med under Fynske Bank Cup i Assens. Foto: Martin Kloster
Man kunne også bare se på. Foto: Martin Kloster
Fynske Bank Cup i Arena Assens havde besøg af mange hold. Foto: Martin Kloster
Fynske Bank Cup-tilskuer. Foto: Martin Kloster
Speakertårnet. Foto: Martin Kloster
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce