Annonce
Middelfart

Fodboldpiger snupper liga-sejr

MG&BK's U16-fodboldpiger har suverænt vundet deres pulje i jysk-fynsk liga 2. PR-foto

Middelfart: MG&BK's U16-piger har spillet sig suverænt ind på førstepladsen i deres jysk-fynske liga 2. Det skete med et uafgjort 2-2 i lokalopgøret mod Fredericia, men da MG&BK's piger i foråret har vundet alle andre DBU-kampe, har de points nok til sejren allerede nu, selvom sidste kamp ikke er spillet.

Pigerne skal nu kæmpe om det jysk-fynske mesterskab mod vinderne af de fire andre liga 2-puljer. Kvartfinalen spilles onsdag 19. juni klokken 19 på hjemmebane mod Sønderborg Fremad. Der er store forventninger til kampen, for de stærke fodboldpiger snuppede i vinter førstepladsen i DBU Jyllands træningsturnering for liga 1-hold.

Efter sommerferien rykker holdet op i jysk-fynsk U18-fodbold. Der er plads til flere spillere på holdet, og man kan kontakte trænerne via på MG&BK's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce