Annonce
Middelfart

Fodboldpiger løber til Italien: Men det er med fynsk asfalt under fødderne

På vejene omkring Strib vil du måske møde løbende fodboldpiger, der i fællesskab vil få tilbagelagt omkring 1500 kilometer. Foto: Strib IF
I fællesskab når man langt, og hos Strib IFs pigehold har man sat sig målet at løbe til Gardasøen.

Strib: Ét skridt ad gangen nærmer fodboldpigerne fra Strib IF sig byen Sirmione ved Gardasøen i Italien. Her skal de til Limone-cup. Et stævne, der skulle have fundet sted i efterårsferien, men som naturligvis blev aflyst.

I år skulle det gerne blive til noget, og mens holdet med trænere venter på, at coronarestriktionerne ophæves i Danmark, og de igen må træne sammen, har de sat sig et andet mål, som de kan overholde på afstand: De løber til Sirmione.

Det er naturligvis vejene i Strib og omegn, der lægger asfalt til løbeskoene, men det samlede kilometerantal tælles sammen, og for hver kilometer der løbes, lægges de oven i regnskabet for at nå op på de 1495 kilometer, der er fra Strib til Sirmione.

Så har Ida-Marie nået kilometertallet for at være kommet til den dansk-tyske grænse. Foto: Strib IF
Annonce

Kurs mod Hannover

Lige nu er holdet nået til Hamborg og har sat kursen mod Hannover - præcis den samme rute, som holdet ville have tilbagelagt i bus, hvis de skulle have været af sted som planlagt i efteråret.

Karin Vierø holder øje med ruten på sit Europa-kort derhjemme. Via en intern snap-gruppe opmuntrer holdet hinanden til at løbe det samlede antal kilometer, der er til Gardasøen. Foto: Strib IF 

- Vi har 27 piger på holdet. Vi vil sikre, at de ikke bliver passive og ensomme, så vi holder den mentale og fysiske trivsel på den her måde. Mens der er corona, skal vi sammen løbe til Gardasøen, og jeg har hængt et kort op i stuen, så vi kan se, hvor langt vi er kommet. Vi laver det lidt som spillet "Afrikas Stjerne", så nå vi kommer til en ny storby, så får de en præmie. Da vi nåede til grænsen, fik alle euro-mønter, så de kan komme ind og tisse på toiletterne langs motorvejen, fortæller Karin Vierø, der er træner i Strib IF.

Træneren har været rundt i byen for at finde nogle små sponsorpræmier, der kan fungere som en lille gulerod for pigeholdet, der skal holde motivationen en del kilometer endnu, mens de bevæger sig ned gennem den tyske Autobahn og videre ned over alperne.

Annonce

Løber det, man kan

Benspændet på turen er, at pigerne skal nå til Sirmione inden den 21. februar. Restriktionerne for fodboldaktiviteter gælder nemlig til og med denne dato.

Forleden nåede pigerne så i fællesskab til en rasteplads uden for Hamborg, og her var der ørevarmere til alle på holdet.

- Vi har vores egen snapgruppe (Snapchat er en app, hvor man kan dele billeder og videoer, red.), hvor vi deler billeder af, at vi er ude at løbe. Alle piger og fem trænere byder ind med kilometer, og der er godt gang i vores gruppe, forklarer Karin Vierø.

Alle kilometer mod målet i Italien løbes i Strib og omegn. Pigerne løber enten enkeltvis eller som et par. Holdet skal gerne have løbet knap 1500 kilometer inden den 21. februar. Foto: Strib IF

- Hvis vi fortsætter sådan her, så regner vi med, at vi lige præcis kan nå det, men det er underordnet, hvor langt de løber. De, der kan løbe 10 kilometer, må gerne gøre det, mens de, der kan løbe to kilometer, løber to kilometer. Vi er bare glade for det, de kan byde ind med, fortæller træneren.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce