Annonce
Odense

Fodboldfest i Odense: OB-Brøndby er tæt på udsolgt

Interessen for at overvære dagens vigtige superligakamp i Odense er stor. Lørdag morgen er der solgt over 14.000 billetter, oplyser OB. Stadionrekord kan stå for fald.

En af de mest spændende fodboldkampe i Odense i flere år afvikles søndag, hvor OB - lidt afhængigt af resultatet mellem FC Midtjylland og Esbjerg - kan sikre sig adgang til europæisk fodbold næste år med enten sejr eller uafgjort mod Brøndby IF.

Og interessen for den sidste kamp i mesterskabsslutspillet i Superligaen er eksploderet i takt med kampens betydning er kommet til at stå mere og mere klart. Faktisk kan OB snart melde om udsolgt, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Søndag morgen har mere end 14.000 sikret sig adgang til kampen, og dermed nærmer man sig den absolutte rekord, som blev sat d. 13. maj 2009, hvor 15.486 tilskuere så OB vinde 3-2 over FC København i en medrivende kamp.

Klubben oplyser, at i skrivende stund er både Barfoed Group Tribunen og Richard Møller Nielsen Tribunen udsolgt, mens der stadig er billetter at få til Albani Tribunen og 3F Tribunen.

- Billetterne ryger dog som brunsviger hos bageren søndag morgen, så det er med at komme op i gear, hvis man skal være med til festen, lyder det det fra klubben.

Annonce

Flere tilskuere i år

Generelt har OB har en bedre sæson i år end længe - både målt på de sportslige bedrifter og målt på tilskuergennemsnittet, hvilket oplagt hænger sammen.

I denne sæson er tilskuergennemsnittet på 6.488, hvilket er en stigning på 24 procent i forhold sidste sæson.

Mod både Brøndby og FC København i mesterskabsslutspillet har der været over 11.000 tilskuere til kampene.

OB's kamp mod Brøndby på Nature Energy Park begynder klokken 17, og på grund af det høje antal tilskuere og på grund af det meget gravearbejde i området på grund af letbanebyggeriet, anbefales det at komme i god tid.

Alt kan ske

Kort fortalt er det nervepirrende scenarie for OB inden sidste runde i superligaen, at klubben kan ende enten som som nummer tre eller fire.

En tredjeplads, der med sikkerhed giver adgang til deltagelse i europæisk fodbold i næste sæson, kræver, at OB skal indhente mindst et point i forhold til Esbjerg, der samtidig spiller ude mod FC Midtjylland.

Det kan enten ske ved, at OB vinder over Brøndby og Esbjerg enten spiller uafgjort eller taber mod FC Midtjylland. Eller ved at OB spiller uafgjort mod Brøndby, mens Esbjerg taber mod FC Midtjylland.

Taber OB derimod mod Brøndby, så bliver det et dyrt nederlag. For så rykker Brøndby forbi OB og på op fjerdepladsen, mens Esbjerg i så fald beholder trejdepladsen - uanset hvordan det går mod FC Midtjylland.

Endelig er der også den mulighed, at OB vinder over Brøndby samtidig med, at Esbjerg også vinder over FC Midtjylland. Eller at OB spiller uafgjort med Brøndby, mens Esbjerg også spiller uafgjort med FC Midtjylland.

Dermed forbliver det interne pointforhold mellem OB og Esbjerg uændret - og i så fald ender OB på fjerdepladsen og skal ud i en ny afgørende duel mod superligaens nummer syv om en plads i europæisk fodbold i næste sæson.

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce