Annonce
Bagsiden

Fodbold-chok: 11 vagtlæger udtaget til EM-landsholdet

Vagtlægerne med den imponerende statistik for afslutninger skal lørdag spille i Danmarks åbningskamp mod Finland. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen/Colourbox
De går efter guldet, de kan afslutte i en fart, og så er de det rette antal. 11 vagtlæger trækker på lørdag i de rød-hvide farver.

København: - De 11 vagtlæger har jo bevist, at de kan få afsluttet mange gange over lang tid, og så har de kun ét mål: De går efter guldet. Derfor får de spilletid på lørdag i Danmarks første slutrundekamp mod Finland.

Sådan siger træner for herrelandsholdet i fodbold Kasper Hjulmand, efter at han har indgået aftale med PLO, Praktiserende Lægers Organisation, om at udlåne de 11 vagtlæger.

Den seneste uges tid har DR Nyheder dokumenteret, at de 11 vagtlæger, der er blevet akkordaflønnet pr. patient, har kunnet afslutte op mod 30 telefonkonsultationer i timen. Og det har vakt opsigt.

Annonce

Brug for afslutninger

Også hos landsholdstræner Kasper Hjulmand, som straks så potentialet.

- Det danske landshold har jo en fantastisk statistik, hvor vi i lange perioder er ubesejrede. Men ved en EM-slutrunde er det ikke nok bare at undgå at tabe og spille uafgjort. Vi har brug for sejre, vi har brug for afslutninger. Og her kommer vagtlægerne ind i billedet, forklarer Kasper Hjulmand og uddyber over for Broken News:

- Vagtlægerne vil gøre alt for aldrig at sende noget videre og de kan hver præstere op mod 30 afslutninger i timen. Det er præcis de kvaliteter, det danske landshold har brug for. Og så er de jo 11 mand, så de er lige til at sætte ind på en fodboldbane.

Annonce

Kritik af udvælgelsen

Enkelte kritikere indvender, at vagtlægernes erfaring med boldspil begrænser sig til golf, og at landstræneren løber en stor risiko ved at udtage folk, der måske aldrig har sat deres ben på en fodboldbane. Det ser han ikke noget stort problem i:

- Det er slet ikke nødvendigt at sætte dem på banen. De kan sidde på bænken - med headset på - og lave de mange afslutninger i et rasende tempo, siger han og tilføjer:

- Skulle vagtlægerne blive skadet under kampen, kan vi indsætte reservelæger.

Annonce

Fodboldsangen er klar

I forbindelse med udtagelsen af de 11 vagtlæger til landsholdet sker der en ændring for tilskuerne og for alle de danske fodboldfans, der følger kampene overalt i landet.

Den officielle EM-sang "Danmarks Dynamite" af Alphabeat bliver skiftet ud og afløses af "Recepten".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce