Annonce
Assens

FOA om besparelser: Ikke flere lavthængende frugter

Hans Jørgensen er sektorformand i FOA Odense og repræsenterer dermed de ansatte i hjemmeplejen i Assens Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Besparelser på fem millioner kroner i hjemmeplejen vil gå ud over ansatte og borgere, mener FOA-formand.
Annonce

Med godkendelsen af budgettet for 2020-23 har et flertal af byrådet i Assens Kommune samtidig også sparet fem millioner kroner på hjemmeplejen.

Og det kommer til at kunne mærkes af både borgere og de ansatte i hjemmeplejen, mener Hans Jørgensen, der er sektorformand i fagforeningen FOA Odense.

- Besparelsen på fem millioner kan vi slet ikke se os selv i. Slet ikke når man tænker på, at vi holdt for sidste og året før den sags skyld også.

- De såkaldte lavthængende frugter har vi jo plukket for mange år siden. Hvis vi skal til at fare rundt uden nogen form for kommunikation og møder, men vi som ensomme ulve prøver at hjælpe borgerne, så godt vi kan, så står vi en situation, hvor der er ting, vi overser. Det er der slet ikke tvivl om, mener Hans Jørgensen med henvisning til, at revisionsfirmaet BDO i sin kulegravning af Assens Kommunes økonomi har vurderet, at man kan optimere og prioritere arbejdsgange og drift, så hjemmeplejen bliver fem millioner billigere.

Annonce

Håndklædet i ringen

Hans Jørgensen kalder besparelsen ekstremt kortsigtet.

- Hvis vi spørger vores medlemmer og borgerne, så synes de i forvejen, at de ansatte blæser rundt med alt for kort tid til besøg og alt for få observationer. Vi ved, at demografien buldrer derudad, og vi får flere ældre.

- Og i dag bliver man udskrevet ikke-færdigbehandlet fra sygehuset, og det vil sige, at det er en helt anden type borgere, vi skal skal pleje, drage omsorg for og servicere. Så at sætte ind med en besparelse på fem millioner, kan jeg slet ikke se kan lade sig gøre.

Og så bliver det sværere for Assens Kommune at rekruttere til hjemmeplejen, mener Hans Jørgensen.

- Jeg ved, at folk kaster håndklædet i ringen og søger væk. Det er der jo ingen, der har gavn af - slet ikke borgerne. Men med det arbejdsmiljø, der bliver stillet i udsigt, bliver der selvfølgelig konsekvenser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce