Annonce
Faaborg-Midtfyn

FOA gået fra forhandlinger: Dagplejere står stadig uden aftale

Forhandlingerne om dagplejernes lokale lønaftale er brudt helt sammen. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Forhandlinger om de faaborg-midtfynske dagplejeres lokale lønaftale er onsdag eftermiddag brudt helt sammen. Nu skal KL og FOA afgøre konflikten.

Faaborg-Midtfyn: Dagplejerne står stadig uden en lokal lønaftale, efter forhandlingerne mellem FAO Sydfyn og Faaborg-Midtfyn Kommune er brudt sammen. Det skete onsdag eftermiddag.

- Det er endt et lidt mærkeligt sted, hvor de (FOA, red.) er gået fra os, fortæller direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen, der forhandler på kommunens vegne.

Han kalder det en 180 graders vending, i forhold til at parterne egentlig havde aftalt at viske tavlen ren forud for dagens møde.

Ifølge ham er forhandlingerne brudt sammen af principielle årsager.

- Det øjeblik jeg fortalte, hvilke elementer jeg så i aftalen, blev jeg spurgt om, hvorvidt det ville udløse samme værdi i kroner og ører. Jeg svarede, at det var der ingen garanti for, og det kunne de ikke acceptere, fortæller Siggi Kristoffersen, der er ærgerlig over forhandlingernes udvikling.

Nu løftes forhandlingerne imidlertid til et højere niveau, hvor det er Kommunernes Landsforening (KL) og FOA, som skal afgøre tvisten.

- Vi som kommune er kommet i klemme i det spil, hvor jeg kan blive bange for, hvor lang tid det tager at afklare, siger Siggi Kristoffersen.

Han fortæller, at det egentlig er FOA, som skal tage initiativ til forhandlingerne med KL, men at han allerede har kontaktet dem.

- Jeg har ikke oplevet det før, så jeg ved ikke, hvor lang tid der går. Men jeg kan kun appellere til, at de afgør det så hurtigt som muligt, uddyber han.

Indtil videre er dagplejernes lokale lønaftale erstattet af individuelle forhandlinger.

- Men det har ingen nogen særlig interesse i, for som arbejdsgiver betyder det enormt mange forhandlinger, og for medarbejderne giver det usikkerhed om, hvorvidt alle får det samme for den samme funktion.

Hvorvidt dagplejerne kan finde på at strejke, ligesom de gjorde i forrige uge, ved Siggi Kristoffersen ikke.

- Det ville være overenskomststridigt, så det tror jeg ikke, de ville fortælle mig. Men som med alle andre faggrupper forventer jeg, at de passer deres opgaver i morgen, lyder meldingen.

Lønkonflikten mellem dagplejerne og Faaborg-Midtfyn Kommune har varet over flere måneder. Den handler kort fortalt om, at kommunen gerne vil opsige en række tillæg, som ligger ud over overenskomsten, og dermed spare nogle lønkroner. Dagplejerne og FOA mener omvendt, at det strider mod tanken om lokal løndannelse.

Fyens.dk følger sagen...

Annonce
Direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen mener, at kommunen er kommet i klemme i et spil. Foto: Frederik Nordhagen
Dagplejerne har tidligere strejket og flere gange demonstreret mod lønnedgangen. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce