Annonce
Erhverv

FOA-formand: Lærere og løn er det store problem

Formand for FOA Dennis Kristensen har på Facebook citeret forligsmanden for at sige, at hun ikke vil udsætte storkonflikt. Det kan medføre politianmeldelse af formanden.

Vi er tæt på, men lærerområdet er det store problem, siger Dennis Kristensen efter nattens forhandlinger.

En aftale om lærernes arbejdstider er ifølge Dennis Kristensen, formand for FOA, den største knast i overenskomstforhandlingerne.

Det siger han onsdag morgen, efter at forligsmanden valgte at udskyde den varslede storkonflikt endnu en gang.

Det skete, efter at parterne havde forhandlet i 19 timer.

- Vi har fået en ret klar besked fra forligsmanden om at stille her klokken ti på fredag med tandbørste, så der kan blive forhandlet igennem.

- Så håber jeg, at vi kommer helt ind til den inderste kerne af benet.

Dennis Kristensen tilføjer til TV2, at "der er lidt bevægelse på vej fra arbejdsgiverne".

Når forligsmanden har valgt at udsætte konflikten, skyldes det, at hun er overbevist om, at man kan komme frem til en aftale - ellers ville konflikten ikke blive udskudt.

Inden midnat skulle der ligge en aftale klar, ellers ville det ende i en storkonflikt, lod forligsmanden ifølge DR Nyheder og TV2 parterne vide.

Senere gav forligsmanden alligevel forhandlerne ekstra tid. Det skete, da arbejdsgiverne i sidste øjeblik fremsatte et absolut sidste tilbud til lønmodtagerne.

Forslaget indeholdte ifølge TV2 en lønforhøjelse på otte procent over de næste tre år. Det blev hurtigt afvist af lønmodtagerne, hvilket sendte Mette Christensen ud i et dilemma.

- Jeg vil godt sige, at der var interessante ting på tale, og jeg synes, vi er tæt på, men vi ligger for lavt på lønninger, siger han om nattens forhandlinger.

- Lærerområdet er vores store problem, og så det med at få lønnen langt nok op, siger Dennis Kristensen til TV2.

Nu hvor storkonflikten er udskudt, kan strejken i stedet begynde 8. maj, mens den varslede lockout kan starte 12. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce