Annonce
Indland

FN opfordrer Danmark til at tage imod kvoteflygtninge i 2018

FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, mener ikke, at forhold i Danmark bør have betydning for, hvor mange kvoteflygtninge Danmark tager imod.

Danmarks beslutning om at afvise at tage imod kvoteflygtninge mødes med bekymring og beklagelse hos FN.

Annonce

Antallet af asylansøgere og integrationen bør ikke have nogen betydning for, hvor mange kvoteflygtninge Danmark tager imod.

Det skriver FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, i sit høringssvar til et lovforslag fra regeringen.

Lovforslaget skal ændre reglerne for, hvordan det afgøres, hvor mange kvoteflygtninge Danmark skal tage.

Danmark har afvist at tage imod kvoteflygtninge i 2016 og 2017, har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tidligere annonceret.

Samtidig oplyste hun, at regeringen mener, at det skal det være op til den siddende integrationsminister, hvor mange kvoteflygtninge Danmark skal tage imod.

Hidtil har Danmark løbende taget 1500 kvoteflygtninge over treårige perioder.

I høringssvaret giver UNHCR tre anbefalinger til regeringen. Først og fremmest bør regeringen "reaktivere" sin modtagelse af kvoteflygtninge med mindst 500 hvert år.

Derudover anbefaler UNHCR, at Danmark undlader at indføre en "kapacitet-opgørelse".

- Genbosættelse af kvoteflygtninge er en humanitær aktivitet og bør begrundes med forpligtelsen til at yde beskyttelse og varige løsninger til flygtninge, siger UNHCR's talskvinde i Danmark, Elisabeth Haslund.

- Det bør ikke gøres betinget af, hvor godt flygtninge eller endog ikkeflygtninge er integreret i Danmark, ej heller af antallet af anerkendte flygtninge i årene før eller antallet af hjemsendte afviste asylansøgere.

Slutteligt anbefaler UNHCR, at regeringen tager en dialog med UNHCR, før den beslutter ikke at tage imod kvoteflygtninge.

- Der er afgørende behov for flere pladser til genbosættelse af kvoteflygtninge, især hvis vi ønsker at reducere sekundære bevægelser og bekæmpe de kriminelle netværk af menneskesmuglere, siger Elisabeth Haslund i en skriftlig kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce