Annonce
Sport

Flyvende Mikkel Hansen: Jeg føler, at jeg aldrig har været bedre

Mikkel Hansen satte en tyk streg under, at han er verdens bedste håndboldspiller. Han kan gøre Danmark til verdensmester. Foto: Mette Mørk

- Jeg har lært meget og udviklet mig meget ved at træne med de store stjerner i Paris, siger Mikkel Hansen.

Herning: Med 14 mål mod Norge beviste Mikkel Hansen, at han igen er verdens bedste håndboldspiller, når det handler om det offensive spil.

Han overskyggede Sander Sagosen, der har fået titlen hos mediet Planet Handball til låns.

- Jeg er blevet en bedre håndboldspiller i Paris. Det er klart, at når man træner med så dygtige spillere, bliver man bedre. Jeg har udviklet mig meget og er også blevet mere moden, siger Mikkel Hansen.

- Fransk håndbold havde tre hold i semifinalen i Champions League. Det viser, hvilket niveau fransk klubhåndbold har i øjeblikket.

- Jeg er i god form, og det er langt sjovere end sidste år, da jeg løb rundt med en knæskade under hele EM i Kroatien.

- Jeg føler, at jeg aldrig har været bedre som håndboldspiller. Det er fint, at Nikolaj Jacobsen lader mig dække fløj. Det betyder, at jeg er på banen, når vi slår kontra, i stedet for at skifte mig ud, så jeg sidder på bænken, når vi erobrer bolden. Det aflaster mig og giver mig yderligere kræfter til angrebsspillet.

Mikkel Hansen var ikke med i de to testkampe mod Ungarn, fordi han var hjemme hos sin kæreste for at tage imod deres første barn.

- Jeg spekulerer ikke på Sverige, Tyskland eller Frankrig lige nu. Al fokus er rettet mod Ungarn. Vi tager en opgave ad gangen, og Ungarn har vist, at de kan vinde over Danmark. Det skete i Odense, og de har siden fået Laszlo Nagy tilbage på holdet.

- Vi skal også møde Egypten på mandag, og de er kendt for at være store stærke spillere med et godt forsvar. De spiller hårdt, men så må vi forsøge at løbe med dem.

- Vi har momemtum i øjeblikket. Vi har vundet de første fem kampe, men de fire første var nærmest som træningskampe. Da det gjaldt, var vi klar, og det må ikke blive en sovepude mod Ungarn. Vi så i kampen mod Ungarn i Odense, hvor farlige de kan være.

- Vi spillede fantastisk i 45 minutter mod Norge. Vi tilspillede os stadig chancer i slutfasen, men brændte nogle muligheder, så Norge reducerede vores føring fra ni mål til to mål. Norge viste god moral, men heldigvis svarede vi igen til sidst, siger Mikkel Hansen, der har været i fint humør i VM-lejren.

- Sander Sagosen er en af verdens bedste spillere, og så er det klart, at vi gør alt for at gøre det svært for ham.

- Man kan ikke blive andet, når der er så mange tilskuere til at støtte os. Det er lykkedes for os at sende gnisten ud til publikum, og de har i høj grad bakket os op. Det giver os selvtillid og troen på, at vi kan nå langt i VM, siger Mikkel Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce