Annonce
Erhverv

Flyttet til Polen: De fyrede fra Scan er kommet i job, men direktøren mangler

- Scan er et godt eksempel på, hvordan man kan hjælpe de fyrede godt videre, selv om man ikke har mange penge til det, siger tidligere administrerende direktør Henrik Dalsgaard. Arkivfoto: Kim Rune
Stort set alle de fyrede medarbejdere fra brændeovnsfabrikken Scan i Vissenbjerg er kommet i arbejde, men direktør Henrik Dalsgaard har endnu ikke fundet et nyt job.

Vissenbjerg: Stort set alle ansatte har fået arbejde, men direktøren leder stadig.

Sådan er status på brændeovnsfabrikken Scan i Vissenbjerg, som har flyttet al produktion til en ny fabrik i Wroclaw i det sydlige Polen.

Produktionen i Vissenbjerg standsede ved udgangen af november, og 78 ansatte stoppede samtidig eller i midten af december. Ifølge den tidligere direktør Henrik Dalsgaard har stort set alle af de oprindelige medarbejdere fået andet arbejde, mens enkelte af de ansatte, der kom til efter beslutningen om at lukke, stadig mangler et job.

- Det har været en kæmpe succes. Vi er blevet mødt med meget stor velvilje fra andre virksomheder. Der har været præsentationer, speed-dating, jobkatalog og masser af lejligheder til at præsentere os i vores netværk og stemme dørklokker, siger Henrik Dalsgaard.

- Vores folk og tillidsmanden har gjort et stort stykke arbejde. Når vi har læst i avisen om noget nyt, har vi inviteret os selv på kaffe og forklaret, hvor dygtige folk, der arbejdede her, fortæller han.

Desuden er de fyrede blevet tilbudt hjælp til skrivning af ansøgninger og cv.

Udviklingen bliver i Vissenbjerg

Det er et bredt felt af arbejdspladser, der har taget imod folkene fra Scan. Nogle af dem, der har taget flest, er nabovirksomheden Roeq, Søgaard Industri i Ejby, Haarslev Industri og Factory House i Odense.

- Vi har været noget af en rollemodel for, hvordan man gøre en hel masse for de fyrede for ikke ret mange penge. Det drejer sig om at have respekt for medarbejderne, siger Henrik Dalsgaard.

Ni ansatte er taget med fabrikschefen til Polen for at hjælpe til med at få produktionen i gang og er derfor ansat i ekstra tre måneder.

Det er ikke hele Scan, der flytter væk fra Fyn. Virksomhedens udviklingsafdeling med 18 ansatte bliver på en anden adresse i Vissenbjerg, hvor de skal udvikle nye brændeovne under ledelse af Brian Steen Ørum, der også er udnævnt til ny administrerende direktør efter Henrik Dalsgaards afgang ved nytår.

Henrik Dalsgaard, der bor i Odense og tidligere blandt andet har været supply chain-direktør i Kverneland, leder selv stadig efter et nyt job.

- Det må gerne være noget med produktion og udvikling, siger den 44-årige tidligere administrerende direktør.

Bygningerne på Glasvænget, hvor produktionen hidtil har haft hjemme, er ejet af virksomhedens tidligere ejer, familien Krog Iversen, som får dem leveret tilbage, efter at de er sat i stand.

Siden 2006 har Scan været en del af den norske brændeovnskoncern Jøtul, og den nye fabrik i Polen skal også levere produkterne for det norske mærke. Hele koncernen er ejet af den amerikanske kapitalfond Open Gate Capital og omfatter også mærkerne Atra, Ild og senest den opkøbte italienske producent af pillefyr, AICO.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Kultur

Døren til Rosenfestivalen åbnet med "Det perfekte match"

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Middelfart For abonnenter

Johnny Ancher har fået sine underskrifter og lægger an til valgkamp: - Jeg skal ikke op og hænge i en lygtepæl

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce