Annonce
Erhverv

Flytter pengene til Fyn: Niels Thorborg sælger ejendomme for 300 mio.

Niels Thorborg, der er en af Fyns rigeste forretningsmænd, har investeret stort i ejendomme. Nu sælger han dem på Sjælland for at koncentrere sine ejendomsinvesteringer omkring Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
L'Easy-ejer Niels Thorborg sælger ud af sine sjællandske ejendomme. Byggerier for mere end 300 millioner kroner er sat til salg.
Annonce

Odense: Forretningsmanden Niels Thorborg har sat gang i et stort udsalg. Ejendomme for 300 millioner kroner er blevet sat til salg hos ejendomsmæglere. Det skriver erhvervsmediet Ejendomswatch.

Hos ejendomsmægleren Colliers er seks ejendomme i Rødovre på mere end 16.000 kvadratmeter sat til salg for 110 millioner kroner, mens EDC Poul Erik Bech står for salget af to ejendomme i Holbæk - en uddannelsesinstitution og 138 ungdomsboliger til i alt 199,5 millioner kroner.

Det er ikke tilfældigt, at der er tale om ejendomme på Sjælland, for Niels Thorborg ønsker at trække sine ejendomsinvesteringer til Odense og omegn. Det forklarer Jørn Tolstrup Rohde, der er bestyrelsesformand i koncernen, som både omfatter L'Easy, OB, halvdelen af Dinex og mange andre aktiviteter.

"Som led i et strategisk review af 3C Groups' ejendomsportefølje er det besluttet at fokusere ejendomsinvesteringer i og omkring Odense, hvorfor 3C Groups ønsker at finde en køber til porteføljen," siger Jørn Tolstrup Rohde i et skriftligt svar til Ejendomswatch.

Niels Thorborgs koncern ejede ved udgangen af 2018 ejendomme med en samlet værdi på 758 millioner kroner. Han har blandt andet investeret stort i nybyggede udlejningslejligheder i Cortex Park mellem universitetet og Bilka samt i Hotel Odeon på den tidligere Thomas B. Thriges Gade. Desuden har han i mange år ejet det tidligere Roulunds Fabrikker, der er udlejet som lager til Coop.

De ejendomme, der er sat til salg, er ifølge Ejendomswatch solgt i 2017 af ejendomsinvestoren Mikael Goldschmidt. Han og Niels Thorborg foretog samme år en handel, hvor Goldschmidt købte det meste af Niels Thorborgs butikskæde Inspiration, som han lagde sammen med sin egen Imerco.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce