Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flyttepris er stadig ukendt: Kæmpe-rokade sikrer arbejdspladser på det gamle rådhus i Nr. Broby

Det gamle rådhus i Nr. Broby kommer blandt andet til at huse Socialttilsyn Syd, som i dag bor i Ringe. Arkivfoto.
Stort flertal for at gøre Gislev til hovedsæde for styrket socialforvaltning i Faaborg-Midtfyn Kommune

Nr. Broby-Gislev-Ringe: Flere hundrede kommunalt ansatte kommer til at skifte arbejdssted i forbindelse med en kæmperokade, som affødes af en ny organisering af det sociale område.

Planen har været undervejs et halvt års tid, og den har skabt nogen utryghed blandt kommunalt ansatte og i Nr. Broby, hvor det gamle rådhus for Broby Kommune nu er hjemsted for den kommunale forvaltning for Opvækst og Læring.


Vi skal holde os for øje, at vi gør det her for borgernes skyld, altså for at kunne give dem en bedre og mere sammenhængende sagsbehandling, når de møder det sociale system.

Anstina Krogh, gruppeformand for Soclaldemokraterne


I Nr. Broby har frygten gået på, om huset ville blive affolket og 100 arbejdspladser forsvinde, for der har hele tiden været optræk til, at et nyt og større socialområde skal have til huse i Gislev.

Annonce

Gislev bliver social hovedstad

Nu har et stort politisk flertal besluttet, at Gislev bliver hovedby for socialområdet, men det gamle rådhus i Nr. Broby affolkes ikke. Det kommer blandt andet til at huse Socialtilsyn Syd, som i dag bor i Ringe.

Puslespillet gav anledning til en del debat på det Facebook-transmitterede kommunalbestyrelsesmøde tirsdag.

Venstres Bo L. Petersen er ikke en af dem, der ikke er vild med den fysiske flytning, og han gjorde opmærksom på, at kommunen for få år siden brugte 10 millioner kr. på at nyindrette rådhusbygningerne i Nr. Broby til moderne kontorlandskaber, og han satte spørgsmålstegn ved, om om den nye organisering vil være befordrende for medarbejdernes trivsel

For Dansk Folkeparti er det en bekymring, at der endnu ikke er lavet endelige beregninger på, hvor store flytteomkostninger bliver.

- Vi får at vide, at flytningen er estimeret til 3.718.000 kr., men samtidig fremgår det af dagsordenen, at der kan være omkostninger for yderligere 5,2 mio. kr. Det står noget uklart for mig, sagde Jack Odgaard fra partiet, mens hans gruppeformand, Anne Møllegaard Mortensen, bad om at få noteret i byrådets beslutningsprotokol, at det er de 3.718.000 kr. partiet kan være med til.

Borgmester Hans Stavnsager (S) understregede, at der senere kommer en egentlig byggesag op på kommunalbestyrelsens dagsorden, og at politikerne i denne ombæring blot tog stilling til selv organiseringen.

Og den er også det vigtigste, slog gruppeformanden for Socialdemokraterne, Anstina Krogh, fast:

Anstina Krogh, gruppeformand for Socialdemokraterne, opfordrede til at holde sig for øje, at den nye organisering af socialområdet laves for borgernes skyld. Arkivfoto: Linea Marie Andersen

- Vi skal holde os for øje, at vi gør det her for borgernes skyld, altså for at kunne give dem en bedre og mere sammenhængende sagsbehandling, når de møder det sociale system. Alt for tit hører jeg om borgerne, der er utilfredse med mødet med kommunen, og det må starte helt forfra, når de skifter fra barn til voksen. Det er ofte borgere, som i forvejen er udfordret og som vi skal give den bedst mulige behandling. Det kan vi gøre, når vi organiserer os bedre, sagde hun.

Annonce

Tre stemte imod

Kommunalbestyrelsen besluttede allerede i november at at samle det sociale område organisatorisk under den nye socialchef.

Tirsdag fulgte et flertal så op med en beslutning om en den fysisk samling af socialområdet. Den samler størstedelen af Center for Opvækst og Læring samt Center for Socialområdet og Center for Sundhed og Ældre i administrationsbygningen i Gislev.

Venstres Bo Petersen, den konservative Søren Clemmensen og Enhedslistens Morten Schjøtt stemte imod beslutningen.

Der er endnu usikkert, hvornår flytningerne træder i kraft.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce