Annonce
Nyborg

Flytning: Pinsemarked skabte liv i gaden

Især loppemarkedet til børn var vældigt populært blandt de besøgende. Foto: Simon Holt
For første gang i 30 år var pinsemarkedet rykket fra havnen og op i det centrale Nyborg, hvor flytningen af markedet blev godt modtaget.

NYBORG: Havnefronten lå øde hen, imens det vrimlede med folk i gaderne. En epoke med pinsemarkedet på havnen er slut, men flytningen af det legendariske marked skaber nye muligheder.

Sådan vælger handelschef Hans Henrik Kongsmark at se på flytningen af pinsemarkedet fra havnen og op til de centrale gader.

- Det skaber jo selvfølgelig noget liv i gaderne. Derudover kan jeg også godt lide, at de mange baggårde i byen kommer i spil. De skaber en special stemning, fortæller Hans Henrik Kongsmark.

Handelschefen erklærede sig i samme ombæring tilfreds med fremmødet.

- Jeg synes, det er tydeligt, at nyborgenserne har taget markedet til sig. Man skal bare tage et kig op i Nørregade, hvor loppemarkedet for børn er. Det vrimler med folk deroppe, hvor man næsten står i kø for at rykke sig.

Annonce

Op til de handlende

Baggrunden, for at markedet blev flyttet, var, at de handlende langsomt træk deres støtte til havnefronten.

Ifølge Hans Henrik Kongsmark skyldes det, at det er for dyrt for butikkerne at være både på havnen og oppe i byen.

Derfor bliver evalueringen af årets pinsemarked vigtig, da handelsstandsforeningen på baggrund af den vil tage stilling til, hvorvidt næste års marked skal holdes på havnen eller i byen.

- Omsætningen og de handlendes oplevelse bliver selvfølgelig vigtig, når beslutningen om næste års marked tages. Men lige nu er jeg bare glad for, at solen skinner, og folk er mødt op. Jeg tror på, at årets pinsemarked er en succes, runder Hans Henrik Kongsmark af.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce