Annonce
Middelfart

Flytning gav underskud: Flere og flere vil have en skræk i livet i nedlagt træuldsfabrik

Allan Rosdal fra Haastrup ved Faaborg fortæller, at Haunted Park tiltrækker gæster fra hele landet med den nye placering i Kauslunde. Foto: Daniel Kofoed.
Haunted Park vokser sig større og større i de nye rammer i den nedlagte fabriksbygning i Kauslunde. Det skræmmende projekt er både en familiehobby og støtter en god børnesag.

Kauslunde: Flere og flere folk fra nær og fjern kører til Kauslunde for at blive skræmt fra vid og sans her i oktober.

Sidste år rykkede Haunted Park fra Haastrup ved Faaborg til den nedlagte træuldsfabrik i Kauslunde.

Og folkene bag fortæller, at det bestemt går i den rigtige retning med besøgstallet.

Lørdag indløste 356 billet til at få en skrækindjagende oplevelse i syv forskellige temaområder, hvor alt fra zombier til klovne og andre uhyggelige skabninger kommer helt tæt på.

- Det fordobler sig næsten hver gang, når man kigger på sidste års besøgende samme dag, siger tovholderen Allan Rosdal, der tager imod 300 og 400 gæster pr. aften.

- Vi kan godt mærke, at vi starter lidt forfra, og vi kan i år se på billetsalget, at vi har gæster fra hele landet, og vi har solgt billetter i Sverige. Det har vi ikke prøvet før, tilføjer han.

Annonce

Dyr flytning

Haunted Park holder åbent hver fredag og lørdag i hele oktober og startede i 2008 som en begivenhed for børnene i Haastrup.

Siden har det årligt tilbagevendende gys vokset sig større, og derfor besluttede arrangørerne sidste år at flytte ind i de 4.000 kvadratmeter bygninger i Kauslunde, så man blandt andet slipper for at pakke de skræmmende kulisser op og ned.

Haunted Park lejer sig ind, og det er 130 frivillige fra hele landet, der skræmmer folk. Nogle frivillige drog i forbindelse med flytningen med til Kauslunde, mens andre takkede nej.

Begivenheden oplevede ifølge Allan Rosdal et mindre underskud sidste år.

- Det var en dyr flytning, desværre, bemærker tovholderen, der til dagligt er skibsassistent på Bøjden-Fynshav-forbindelsen.

Allan Rosdal skyder på, at han og konen igennem årene har investeret et sted mellem 300.000-400.000 kroner.

- Man kan jo håbe, at de på et eller andet tidspunkt kommer tilbage, siger tovholderen, der understreger, at al overskud går til at optimere temaparken og til godgørende formål henvendt til børn.

Det har igennem årene kommet friskolen i Haastrup til gavn, og nu vil Haunted Park også støtte julemærkehjem.

Inden efterårsferien blev elever fra Middelfart Friskole desuden inviteret indenfor for at opleve noget af den skrækindjagende udklædning og effekter.

En anderledes familiehobby

Skibsassistenten bruger en stor del af sin fritid på det godgørende projekt, som er blevet en noget anderledes familiehobby.

Udover hustruen tager sønnerne på 14 og 17 år også en frivillig tørn med at skræmme gæsterne og holde styr på parkeringspladsen.

- Vi synes, det er sjovt at have med mennesker at gøre. Hvis man ikke gør det, så skal man holde sig fra det her, siger Allan Rosdal.

Haunted Park holder åbent fredag og lørdag resten af oktober, hvor det er forbeholdt voksne, og børn under 12 år frarådes at deltage.

Tirsdag og onsdag i efterårsferien er der åbent for børn ned til fire år, hvor der vil blive skruet ned for blod og antallet af skræmmere og op for lyset

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce