Annonce
Debat

Flytning bliver dyr: De fleste medarbejdere bør blive i Broby

Søren Clemmensen , Konservative Foto: Kim Rune

Lokaldebat: "Fysisk samling af det sociale område." Dette var overskriften, da kommunalbestyrelsen for nylig drøftede, hvor meget der skal flyttes til Gislev.


Efter mine mange år i lokalpolitik mangler jeg dokumentation for, at stort er godt, at der opstår mærkbare synergieffekter. Min erfaring er nærmere, at stordrift avler mere bureaukrati.

Søren Clemmensen, Konservative


Annonce

Da sagen startede for flere måneder siden, var overskriften passende, men indholdet har i mellemtiden ændret sig så meget, at overskriften nu mildest talt er misvisende.

Flertallet besluttede nemlig, at ikke kun det specialiserede sociale børneområde udskilles fra Opvækst og Læring og flyttes til Gislev, men at hele administrationen af dagpleje, vuggestuer, børnehaver og skoler følger med. Altså alle medarbejdere fra Broby.

Det beskrev avisen meget nydeligt dagen efter mødet, men desværre indsneg der sig en lille unøjagtighed. Det fremgik, at Konservative havde stemt IMOD denne beslutning, men der burde have stået, at vi stemte FOR den alternative mulighed, nemlig kun at flytte det specialiserede sociale børneområde og således beholde langt hovedparten af medarbejderne i Broby.

Så havde overskriften faktisk passet til virkeligheden.

Efter mine mange år i lokalpolitik mangler jeg dokumentation for, at stort er godt, at der opstår mærkbare synergieffekter. Min erfaring er nærmere, at stordrift avler mere bureaukrati. Men alene at samle det sociale under én hat og etablere et socialudvalg er en rigtig god ide.

Og så lige en kommentar til omkostningerne ved denne kæmpe rokade, som er beregnet til 3.718.000 kr., men jeg vil vædde på, at det inden for de kommende 3-4 år har kostet mere end det dobbelte.

Dansk Folkeparti fik noteret, at de er en del af det store flertal på betingelse af, at nævnte beløb ikke må overskrides.

Jeg er spændt på deres reaktion, når det viser sig, at der er brug for mange flere penge.

Det bør for den gode ordens skyld nævnes, at finansiering ikke var en del af beslutningen for nylig. Der blev alene besluttet, atsammenlægningen skal finde sted. Det økonomiske kommer senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce