Annonce
Livsstil

Flyt køkkenet udenfor sammen med bålentusiasten Pernille Køppen Hoffmann: Lav grøn minestrone med brændenælder over bål

Brug brændenælderne i en lækker italiensk suppe, som kan tilberedes over bål. Foto: Pernille Hoffmann
Endelig kom varmen, og sommeren kan blive budt velkommen med maner. Jeg synes også, det er nu, at man skal indrette sig godt udendørs.

Havemøblerne er for længst støvet af og sat frem på terrassen. Krukkerne med sommerblomster er gjort klar, og der er også allerede godt gang i drivhuset.

Men mon ikke det meste mad stadig bliver tilberedt i køkkenet indendørs hos de fleste?

Sådan behøver det bestemt ikke at være. I takt med at det bliver varmere og mere stabilt i vejret, rykker jeg mit køkken ud i haven. Det forlænger dagene og giver en god afveksling i hverdagens rutiner. Jeg nyder at stå ude og forberede aftensmad, mens børnene leger i haven.

Annonce

Mit ude-køkken er ikke spor fancy, og det består sådan set bare af et gammel gasbord, som jeg har placeret i tilpas afstand til der, hvor vi sidder og spiser og hygger os.

Nu er det nu, at maden skal tilberedes og nydes udendørs. Foto: Pernille Hoffmann

Jeg har dekoreret det med friske krydderurter i potter. Det gode ved det gamle gasbord er, at jeg lader det stå ude hele sommerhalvåret uanset vejr og vind. Kaklerne på bordpladen gør det nemt at rengøre lige inden, jeg skal bruge det.

Inden døre har jeg en kurv, der står klar i mit køkken hele sommeren pakket og klar til at rykke ud. I kurven er der et spækbræt, et par knive, en saks, salt og peber og nogle små skåle, som jeg stort set altid bruger. Kurven er lige til at tage under armen, når madlavningen rykkes udendørs.

Det er vigtigt, at du gør det nemt for dig selv at komme ud. Når først man har nogenlunde styr på de praktiske sager, som i starten altid tager utrolig meget tid, så er det ingen sag at vælge madlavning i det fri. Til gengæld kan man få næsten sommerferiestemning på en helt almindelig tirsdag efter arbejde - bare ved at bryde rutinerne en lille smule.

Det er fristende at investere i et super smart og moderne udekøkken. Gør det endelig, hvis du har råd til det. Men det er slet ikke nødvendigt. Du kan nå rigtig langt med hjemmegjorte løsninger.

På Facebook findes der flere inspirerende grupper for kreative udekøkken-idéer. Jeg er selv med i en gruppe der hedder DIY Udekøkken, og som har over 11.000 medlemmer - og her er virkelig meget god inspiration at hente.

Hvis du skal gøre bare én god ting for at skabe gode rammer om madlavning i det fri, så sørg for et bord med en god arbejdshøjde. At stå bøjet over et havebord fungerer ikke i det lange løb.

Grøn gryderet

Jeg er stor fan af gryderetter - hele året. Der går noget tid endnu, før vi kan høste fra køkkenhaven. Og måske har du slet ikke en køkkenhave. Det gør heldigvis ikke spor, for uanset om du er haveejer eller ej, så er der masser af urter at sanke i det grønne.

Lige nu har brændenælderne fået fart på. Det meste af sommeren forsøger vi at komme dem til livs, men lige her og nu synes jeg, vi skal hylde dem.

I det følgende får du en opskrift på en grøn minestronesuppe. En grøn minestrone smager altid lækkert, den er nem at lave, og man kan variere den i det uendelige. Derfor er minestrone også én af mine favoritretter at lave over bål.

Bålmad skal efter min mening være nem og selvfølgelig velsmagende. I opskriften her har jeg brugt brændenælder som et sommerindslag. Det fungerer rigtig godt, og så er det hyggeligt at gå og klippe de øverste fine skud.

God fornøjelse.

Om skribenten

Pernille Hoffmann Køppen står bag bloggen og instagramprofilen Backyard Stories, hvor hun deler ud af sine opskrifter og sin passion for mad over bål.

Hun har skrevet bogen ”Mad over bål” som en inspirationsbog til mad i det fri.

Hun bor med sin familie i Ry i Østjylland.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Faaborg-Midtfyn

Gik helt amok og raserede hjemmet: Køkken og badeværelse smadret - og møbler blev skåret op

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense

Bolbro og skole bliver beriget: Ny hal, multibane, bedre legepladser og meget mere

Annonce