Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flygtningeskole: Brahetrolleborg Skole genåbner

Til august kommer der atter liv i lukkede Brahetrolleborg Skole, når op til 60 flygtninge skal sprogundervises på steder.

Korinth: Når sommerferien er ovre, vil der igen komme liv i undervisningslokalerne på Brahetrolleborg Skole, der lukkede som folkeskole før sommerferien. Fra den 1. august vil Udlændingestyrelsen leje en del af skolen til danskundervisning af voksne asylansøgere, der bor på asylcentret i Faaborg.

- Når nu vi har ubrugte gode faciliteter på den tidligere Brahetrolleborg Skole, som lukkede da skoleåret endte, er det positivt, at Udlændingestyrelsen har henvendt sig. De vil leje en del af lokalerne til den lovpligtige undervisning i dansk til asylansøgerne, der til daglig bor på centret i Faaborg, fortæller sekretariatsleder Inge Dam, der har håndteret forespørgslen fra Udlændingestyrelsen.

Udlejningen af skolen vil ikke have betydning for Brahetrolleborg Børnehave, personalet eller børnene. Skolen får indgang fra Reventlowsvej og bliver adskilt fra børnehaven bl.a. i skolegården, men vi har alligevel sendt et brev ud til forældrene til børnehavebørnene ligesom vi informerer borgerne i Korinth via breve til de nærmeste naboer, infoskærme og facebook, om det vi ved på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

Hvor mange voksne elever, der skal modtage undervisning på Brahetrolleborg Skole er dog fuldstændigt afhængigt af antallet af voksne asylansøgere, der kommer til asylcentret i Faaborg (Faaborg Sygehus og Præstekærgaard). På nuværende tidspunkt anslår Langeland Kommune, der er er operatør af asylcentret i Faaborg og skal stå for undervisningen på Brahetrolleborg skole, at ca. 60 personer vil skulle undervises, når de starter op i begyndelsen af august. Børn vil fortsat blive undervist i Horne og i Ringe.

Samtidig forventer Langeland Kommune, at der vil være undervisning på alle hverdage i tidsrummet 9-14, og op mod 80 personer vil kunne modtage undervisning ad gangen. De vil blive undervist i dansk på begynderniveau og/eller engelsk og danske samfundsforhold (alt fra NemID til betaling af el, vand og varme mm.). De 17-21årige vil have 20 lektioner om ugen. Dem, der er 22 år og opefter, skal have 10 lektioner om ugen og være i praktik i 10 timer ugentligt. Transporten til og fra Korinth forventer Langeland Kommune selv at forestå.

Lejeperioden forventes at være den samme som på Faaborg Sygehus, hvilket er frem til efteråret 2016.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce