Annonce
Indland

Flygtninge skal møde firmaer

Shadi Alhamwi har en bachelorgrad i informationsteknologi og erhvervserfaring fra bl.a. Syriatel - Syriens svar på TDC. Han vil arbejde for selv at kunne forsørge sin familie

Fyens Stiftstidende arrangerer jobmesse for flygtninge og fynske firmaer

Annonce

Et job er afgørende for, at lære det danske sprog og det danske folk bedre at kende.

Således motiverede 38-årige Shadi Alhamwi sin åbne ansøgning til det fynske erhvervsliv, der blev bragt i Fokus i Fyens Stiftstidende søndag den 23. august.

Han stod frem i avisen sammen med ni andre veluddannede flygtninge fra Syrien for at skabe opmærksomhed om deres situation. De drømmer om et job, så de kan forsørge dem selv og deres familier. Men det er svært for dem at finde et job, der matcher deres uddannelser fra i Syrien.

De er allerede i gang med et forløb på Tietgen KompetenceCenter i Odense, hvor de blandt andet får hjælp til at få sat danske titler på deres uddannelser.

Men nu får Shadi Alhamwi og de andre også mulighed for at aflevere deres ansøgning og cv ved et personligt møde med virksomhederne. En slags jobmesse, der finder sted i Fyens Stiftstidendes mediehus på Banegårdspladsen den 15. september.

- Det glæder jeg mig til. Jeg håber, jeg kan lære mere om, hvad mine muligheder er ved sådan et møde. Og jeg håber selvfølgelig på, at jeg får et job, siger Shadi Alhamwi.

Han har en bachelorgrad i informationsteknologi og har både arbejdet og undervist inden for sit fag.

- Jeg har været nervøs for, at det ville være umuligt for mig at få et job, når nu jeg ikke taler så godt dansk. Jeg var ved at miste troen på det. Nu tror jeg, det er muligt, siger Shadi Alhamwi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce