Annonce
Odense

Flydende natklub: Ankommer til Odense onsdag

Spektrum Scandinavia lægger onsdag til ved Østre Kaj i Odense Havn. Party-skibet har valgt Odense som sin sommerdestination.

Stort diskoteksskib skal tilbringe sommeren ved Østre Kaj i Odense.

Otte barer, fire dæk og plads til 1500 gæster per aften.

Den flydende natklub Spektrum Scandinavia bliver et nyt markant indslag i det odenseanske natteliv denne sommer, hvor skibet vil få plads ved Østre Kaj.

Der er tale om et midlertidigt ophold af nogle måneders varighed, da konceptet for skibet er, at det flytter fra by til by.

Annonce
Manager Kasper M. de Thurah bor fast ombord på skibet, der ikke har egen motor og derfor må bugseres til Odense.

Odense et fantastisk sted

Det var meningen, at skibet skulle ankomme søndag, men en forsinket slæbebåd har betydet, at Spektrum Scandinavia først afgår fra København tirsdag morgen og ventes at anløbe Odense Havn onsdag.

Skibet, der er bygget i 1952 og oprindeligt var færge, har i Københavns Havn haft havneplads foran Den Sorte Diamant.

Manager Kasper M. de Thurah har store forventninger til den nye midlertidige hjemby.

- Odense Havn og Odense by er et fantastisk sted, der tit bliver overset i forhold til de store koncerter og arrangementer, der primært bliver holdt i København, Aarhus, Aalborg, Herning eller Horsens. Men vi elsker byen og vil gerne være dem, der giver en ekstra oplevelse til alle indbyggere, siger han.

Åbningsdag afsløres senere

Spektum Scandinavia vil med stor sandsynlighed virke bekendt, hvis man har boet i eller har besøgt Aarhus for at feste i 90’erne og 00’erne, da skibet i en lang årrække fra 1992 havde sin faste plads i Aarhus Havn kendt under navnet ”Broen”.

Kasper M. de Thurah var med til at genopfinde skibet som Spektrum Scandinavia for fire år siden og bor som den eneste selv om bord, mens skibet rejser rundt fra by til by i Skandinavien.

Præcis hvornår den nye natklub åbner, ved han endnu ikke.

- Åbningsdagen vil blive annonceret, men den er stadig hemmelig. Nu lægger vi til kaj i Odense Havn, og så er der lige et stykke arbejde med at få det hele sat op og gjort skibet klar igen til åbning. Det er et hårdt arbejde med landgangsbroer og med at sætte barerne op igen.

- Vi skal også skaffe en del lokalt personale og planlægge kalenderen for Odense med hensyn til arrangementer. Vi er et skib, der har mange muligheder om bord. Vi er ikke bare en natklub, men også et koncertsted, og et sted hvor virksomheder kan holde deres arrangementer, siger manageren.

Havnedirektør glæder sig

Odense Havns direktør, Carsten Aa, bekræfter, at Spektrum Scandinavia har meldt sin ankomst, og han byder velkommen til havnens nye farverige indslag.

- Jeg ser det som positivt. Det kan være en god attraktion, der skaber noget ekstra liv på havnen hen over sommeren, siger han.

Hvor længe, festskibet bliver i Odense, er endnu ikke endeligt besluttet, siger Kasper M. de Thurah.

- Det vil blive annonceret sammen med åbningsdagen og resten af vores kalender, men typisk lægger vi til kaj i en skandinavisk by i minimum et par måneder, siger han.

Bevilling under behandling

Spektrum Scandinavia har søgt om alkoholbevilling, bekræfter Fyns Politi.

Sagen er dog ikke behandlet endnu.

Kasper M. de Thura lover, at det kommer der styr på inden åbningen.

- Vi har altid haft et super godt samarbejde med kommune, brand og politi i de respektive byer. Specielt her i København hvor vi har været i ekstraordinært samarbejde med politi og brand, da de har brugt skibet til røgdykkerøvelser, øvelser og træning af politihunde, patruljehunde, narkohunde og bombehunde, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce