Annonce
Indland

Flugtkonge i retten: Anholdt i Odense-have - nu er ankesag begyndt

Brian Bo Larsen, der er kendt for flere flugter fra forskellige fængsler, blev sidste år idømt tre et halvt års fængsel for blandt andet et røveri mod Super Brugsen i Kværndrup. I ankesagen, som er begyndt ved Østre Landsret i Odense onsdag, nægter han sig skyldig i røveriet. Arkivfoto.

Onsdag formiddag begyndte ankesagen mod den 41-årige Brian Bo Larsen i Østre Landsret i Odense. Byretten i Svendborg idømte ham i november 2015 tre et halvt års fængsel for blandt andet fængselsflugt og røveri.

Annonce

Både den dømte Brian Bo Larsen, der i november fik en fængselsstraf på tre år og seks måneder for blandt andet flugt og røveri, og anklagemyndigheden har anket dommen fra Retten i Svendborg.

Den dømte og hans forsvarer Mette Grith Stage ønsker frifindelse eller formildet straf i fem ud af otte forhold. Tre af forholdene har han erkendt: Flugten fra Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, besiddelse af heroin og at han opgav forkert navn ved anholdelse.

Anklagemyndigheden har anket, fordi den ønsker straffen skærpet.

Annonce

Gemte 24.000 i endetarmen

Brian Bo Larsen, der er kendt for sine utallige flugter fra fængsler og for sin medvirken i et tv-program, nægter sig skyldig i de resterende anklager.

Herunder et røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup i december 2014, hvor en maskeret gerningsmand med et oversavet jagtgevær truede sig til næsten 100.000 kroner.

Da Brian Bo Larsen iklædt paryk blev anholdt i en have sydøst for Odense, hvor en bil var kørt ind i en have og mod et træ, havde han omkring 43.000 kroner på sig. Nogle af pengene var gemt i en pung bundet om hans testikler, og godt 24.000 kroner havde han gemt i et kondom oppe i endetarmen.

Annonce

Massiv politibevogtning

Den kendte kriminelle, der i medierne går under navnet "Flugtkongen", er under massiv politibevogtning i landsretten. Seks bevæbnede betjente er til stede, og under pauser iføres Brian Bo Larsen et sort bælte med store håndtag, hvorpå hans håndjern fastgøres med et andet sæt håndjern.

Ved flugten fra Statsfængslet i Vridsløselille, Albertslund, lykkedes det ham at save tremmerne over med en nedstrygerklinge, hvorefter han firede sig et stykke ned og sprang nogle meter.

Han har i sin forklaring erkendt, at han var i Kværndrup den 21. december 2014, men nægter at have været i SuperBrugsen. I stedet skulle formålet med turen til den lille fynske by have været at lede efter en kammerat i en spillehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce