Annonce
Sydfyn

Flugten fra normaliteten

Performancekunster Marina Abramovic møder den danske billedkunstner Tal R i samtalen "On the Escape from Normality".

Performancekunster Marina Abramovic møder den danske billedkunstner Tal R i samtalen "On the Escape from Normality"

Annonce

Marina Abramovic er en verdenskendt serbisk performancekunstner. Hun er pioner inden for performance som visuel kunstart, hvor hun bruger sin krop til at udforske de fysiske og psykiske grænser af sit væsen. Hendes kunst er i dag en stærk del af den globale samtidskunst. For kunsten har hun udsat sig selv for blandt andet offentlig ydmygelse og tæv.

I sine værker ritualiserer hun simple hverdagshandlinger såsom at lyve, drømme og at sidde ned. Hun har for eksempel siddet helt ubevægelig i en stol, mens hun lod fem pytonslanger, der ikke var blevet fodret i to uger, bevæge sig rundt på sin krop. Hendes optræden havde titlen "Dragon Heads".

Marina Abramovic tog de første skridt på kunstvejen i begyndelsen af 1970'erne på Academy of Fine Arts in Beograd og har siden da modtaget utallige priser for sine værker.

Performancekunstneren Marina Abramovic skal møde den danske, internationalt anerkendte billedkunstner Tal R i samtalen "On the Escape from Normality". De to kunstnere skal snakke om deres kompromisløse arbejde og kunstens forbindelse til verden omkring den.

Tal R's borgerlige navn er Tal Rosenzweig. Han er uddannet fra Billedskolen og Kunstakademiet i København i 2000. Samtalens moderator er Tine Colstrup, der er museumsinspektør på Louisiana Museum of Modern Art.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Debat

Mit digitale åndedræt

Annonce