Annonce
forside

Flotte modeller fra Svendborg kom frem af gemmerne

Omkring 80 modeller og andre effekter er udlånt fra Svendborg Museums depot til Flensborgs aktuelle udstilling om Svendborgs verdens yachtkonstruktør, Henry Rasmussen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

80 effekter fra Svendborg Museums maritime depot er udlånt til den aktuelle Flensborg-udstilling om Svendborg-konstruktøren Henry Rasmussen.

Omkring 80 genstande udlånt af Svendborg Museum indgår i den aktuelle udstilling i Flensborg om den verdenskendte, Svendborg-fødte yachtkonstruktør, Henry Rasmussen.De udlånte genstande er hovedsagelig fornemt tilvirkede halvmodeller af lystfartøjer konstrueret af Henry Rasmussen. Desuden er udlånt bl. a. nogle konstruktionstegninger, oplyser leder af Svendborg Museum, Esben Hedegaard til Koøjet.

- Vi har haft et godt samarbejde og brugt mange timer på at hjælpe Yachting Heritage Centre med at finde de rette emner fra vores samling til deres udstilling, forklarer Esben Hedegaard.

Søsiden rapporterede for to uger siden fra udstillingen i Flensborg. For den besøgende springer det dog ikke umiddelbart i øjnene, at et stort antal af de udstilllede genstande er udlånt af Svendborg Museum. Først på side 66 i det eksklusive udstillings-katalog nævnes Svendborg Museum på en liste med udlånere.

Udstillingen med titlen "Abeking & Rasmussen" er en enestående mulighed for at få et blik ind i, hvad der bl. a. gemmer sig i Svendborg Museums depot på Abildvej.

Modellerne og det øvrige materiale relateret til Henry Rasmussen blev skænket af yachtkonstruktøren selv, da han i sin motorbåd Hera var på sejlads i Det Sydfynske Øhav i 1950'erne. Henry Rasmussen, der døde i 1959, gav ved den lejlighed materiale og penge til F. Holm-Petersens dengang private Søfartssamlingerne ved Svendborgsund.

Yachtkonstruktørens ønske var at få skabt en permanent udstilling om bl. a. drenge- og lærlingeårene i Svendborg og hans senere overtagelse af Sophus Weber-værftet i Gammel Hestehauge.

Søfartssamlingerne blev senere overtaget af Svendborg Museum, som lukkede og nedpakkede det hele i 2007.

Indtil den 15. oktober er der mulighed for at se en række effekter i Robbe & Berking-værftets udstilling på Flensborg havn. Det vil Svendborg Museums ansatte og frivillige gøre på årets sommertur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];