Annonce
112

Flotte fjordhuse i første parket

De otte fjordhuse kan for eksempel leje til at opbevare fiskeudstyr, en havkajak eller måske bare til at sidde i og nyde den fantastiske natur med udsigt til vand på begge sider. Vandet i Odense Fjord klukker cirka tre lange skridt fra dørtrinnet. Foto: Thomas Gregersen
Lørdag middag blev en stribe små træhuse officielt indviet ved Klintebjerg Havn. Nu venter de bare på sommer.

Klintebjerg: En gang blev der knust skaller til blandt andet hønsefoder på grunden i Klintebjerg, men industrien er afløst af herlighedsværdi og højt til loftet. Siden et lokalt idéudviklingsmøde for otte år siden har en gruppe lokale kæmpet indædt for at vende afvikling til udvikling og lørdag middag blev det første trin af planen officielt indviet med borgmestervant snoreklip, taler og besigtigelse af den nyopførte stribe af fjordhuse.

- Det varede lidt inden vi rigtigt fik råbt kommunen op, men vi har taget kampen. Og da kommunen så endelig kunne se meningen med det, så blev de også en god samarbejdspartner, der blandt andet har stået for udbud af byggeriet, fortæller Trine Wenckheim fra Udvikling Klintebjerg.

Nordfyns Kommune skød 4,6 millioner kroner i projektet ligesom LAG Mank har støttet lokalområdets nye samlingssted.

- Vi er rigtigt glade for at trin ét står klar og flot. Nu mangler vi bare lige en sauna, en flydebro, et fjordbad og et fælleshus, lyder det med begejstring i stemmen fra Trine Wenckheim.

Hun har et tilsagn om godt en million kroner fra Real Dania, men det kræver at byggeriet skal være færdigt inden udgangen af 2021, ellers bortfalder beløbet.

Så de frivillige kan ikke lægge sig til at sove på laurbærbladene, men er i fuld gang med at søge fonde til næste del.

Annonce
Mere end dobbelt så mange som der havde tilmeldt sig dukkede op til indvielsen, så der blev travlt med at vende pølser ved grillen. Foto: Thomas Gregersen

Altid på vej

Ihærdigheden i Udvikling Klintebjerg var da også tydeligt trængt igennem væggene til borgmesterkontoret i Bogense, så borgmester Morten Andersen kunne ikke lade være at kommentere den i sin tale.

- Jeg havde nær sagt, at det var for endelig at lukke munden på jer herude, men sådan er det naturligvis ikke helt. I har vist, at I holder ved og kæmper for livet i jeres lokalområde. Det har været prisværdig indsats, mente han.

Fjordhusene kan lejes som enten halve eller kvarte for ét år ad gangen. Lige nu er der halvandet hus tilbage til den kommende sæson, og hvis man vil leje et skal man melde sig ind i foreningen senest den 6. februar.

- Det bliver os frivillige, der kommer til at stå for det og lejeindtægterne kommer til at gå til vedligehold og drift af området, fortæller Trine Wenckheim, der var positivt overrasket over det store fremmøde.

I det milde januarvejr havde et par hundrede mennesker valgt at tage turen til fjorden for at deltage i indvielsen.

Foran fjordhusene er der en træpromenade, der efter planen skal hænge sammen med et fjordbad og en flydebro, så det hele kan danne rammen om et aktivt fællesskab. Foto: Thomas Gregersen
Trine Wenckheim fra Udvikling Klintebjerg (tv) og udvalgsformand Mette Landtved flankerede borgmester Morten Andersen, der klippede den røde snor. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce