Annonce
forside

Flotte anmeldelser til roman om Holger Danske

Josefine Ottesen nyder i forvejen stor anerkendelse for sine ungdomsromaner, og hendes senest roman har også vakt begejstring.

Svendborg-forfatteren Josefine Ottesen udkom den 2. oktober med romanen Helgi Daner, og den er blevet godt modtaget af anmelderne.

Berlingske Tidende belønner Ottesens gendigtning af myten om Holger Danske med 5 stjerner ud af seks mulige og skriver:

"Josefine Ottesen er tilbage som fortællermed stort F i et mægtigt anlagt epos om den danske nationalhelt Holger Danske."

I Politiken bliver det "kun" til fire stjerner, men ordene er positive:
"Som i alle spraglede billedtæpper fra Josefine Ottesens hånd er der givet plads til råhed, vold og sentimentalitet. Hun er ret god til at skrive om dagligdagen med lugte, lyde, og hammerdruk. Det er ikke højlitterær sværdføring, men bogen er effektivt fortalt og præget af godt håndværk," skriver avisen.

Hos Weekendavisen bruger man ikke karaktergivning ved anmeldelser, men her er begejstringen stor.

"Jeg er virkelig imponeret over den utrolige kraft, der stråler ud af Ottesens fortælling om Helgi Daner. Det er bare godt gået!," lyder det.

Kristeligt Dagblad anbefaler "Helgi Daner" som en af de bedste bøger at fordrive weekenden med og kalder den en "groftvævet og prægtig fortælling".

Annonce
Forsiden til Josefine Ottesens ungdomsroman, der bygger på Holger Danske-myterne.

Besøger bibliotek

Josefine Ottesen fortæller om sit arbejde med romanen på Svendborg Bibliotek fredag den 17. oktober.

"Helgi Daner" er samtidig præmien i bibliotekets månedlige quiz på www.svendborgbibliotek.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce