Annonce
Kultur

Flot fynsk hæder: Teater Momentum snupper to Reumert-priser

Teater Momentum snuppede to priser, da Reumert-priserne blev uddelt
Annonce

I skyggen af corona var det tid til at smile, da landets scenekunstnere hyldede sig selv og kollegerne ved den årlige Reumert-prisuddeling.

Og ekstra store var smilene hos Teater Momentum, der snuppede hele to priser ved uddelingen i København.

Begge priser gik til sidste sæsons Undergangs-trilogi under ledelse af kunstnerisk leder og instruktør Niels Erling. Og netop Niels Erling tog den ene af priserne, nemlig talentprisen for årets sceneinstruktør.

I juryens begrundelse stod:

"Han er vild og ekspressiv. Optaget af tidens etiske spørgsmål. Med undergangstrilogien på Momentum viste han, at hans fokus ikke kun er den enkelte forestilling, men sæsonens samlede udtryk. At han som kunstnerisk leder af AKT1 har skabt en legeplads for ny dramatik bekræfter, at han har visioner – og kan gennemføre dem".

Den anden pris til Momentum tog skuespiller Emma Silja Sångren for sin præstation i forestillingen Apokalypse. Her var også tale om en talentpris for årets skuespiller. Juryen skrev:

"I Apokalypse spillede hun kvinden, der brændende ønskede sig et barn, men knap turde føde det. Her afslørede hun sit særlige kropslige performancetalent, mens hun sprintede rundt på scenen. Igen og igen. Med hivende åndedræt og vild dans, indtil sveden dryppede på gulvet. Fascinerende mytisk"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce