Annonce
Bulldogs

Flot Bulldogs-kamp gav sejr over tophold

Daniel Baastrup gav Odense Bulldogs en drømmestart med en scoring efter blot 45 sekunders spil mod Frederikshavn White Hawks. Foto: Frederik Nordhagen
Odense Bulldogs spillede flot i begyndelsen og slutningen af kampen mod Frederikshavn White Hawks og vendte 1-3 til sejr på 4-3 efter overtid.

Ishockey: Det begyndte og sluttede fejende flot for Odense Bulldogs i fredagens hjemmekamp mod ligaens nummer to, Frederikshavn White Hawks.

Med et stærkt comeback i de sidste syv minutter af den ordinære kamp og et sejrsmål af Henry Hardarson 34 sekunder før udløbet af overtiden sikrede Bulldogs sig ugens anden overtidssejr over et af ligaens tophold, da det fynske bundhold ligesom i tirsdagens udesejr over Esbjerg vandt 4-3 over Frederikshavn White Hawks.

Bulldogs kom bragende fra start, og allerede efter 45 sekunders spil lå pucken i nettet bag Tadeas Galansky. Den tidligere Bulldogs-målmand måtte se sig passeret af et skud ude fra blå linje fra den 20-årige back Daniel Baastrup, der scorede sit første mål siden sommerens skifte fra svenske Linköping til den fynske klub.

Målet gav ekstra tryk under kedlerne hos hjemmeholdet, der i de næste par minutter sværmede om vendelboernes mål, og Bulldogs var tæt på endnu en scoring i tæt trafik foran målet. Kort efter fik Galansky kastet sin 195 cm lange tjekkiske krop og forhindret endnu en scoring.

Topholdet fra det høje nord havde åbenbart ikke fået benene helt ud af spillerbussen efter den lange tur til Odense, mens hjemmeholdet blev ved med at få pucken mod mål.

Lukas Lundvald driblede sig fri og afleverede på tværs til en fri Henry Hardarson, der dog kun fik skudt lige på Galansky i en stor mulighed midt i første periode.

I næste angreb var det igen tæt på for Bulldogs, der som sultne hunde angreb de pacificerede høge, der måtte prise sig lykkelige for kun at være bagud med et mål efter de første 15 minutter.

Frederikshavn havde dog et skud på stolpen med fem minutter igen af perioden. Et par minutter senere forsøgte sidste sæsons Bulldogs-angriber Søren Nielsen at vriste sig fri af Daniel Baastrups tætte opdækning. Søren Nielsen fik afsluttet, men Bulldogs-målmand Evan Cowley havde ingen problemer med at blokere pucken.

Et fortjent stort bifald fra publikum fulgte spillerne fra isen efter første periode, som Bulldogs vandt 18-12 i skud.

Annonce

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)

Ishockeyligaen

Mål: 1-0 Daniel Baastrup (0.45). Assist: Oliver Anker Christensen.

1-1 Alexander Bumagin (21.15). Assist: Dane Fox og Nikolaj Krag Christensen.

1-2 Dane Fox (37.17). Assist: Logan Pyett.

1-3 Santeri Suistio (51.01). Assist: Gorm Topholt og Albin Lindgren.

2-3 Oliver True (53.24). Assist: Sebastian Ehlers.

3-3 Cole Candella (55.46). Assist: Michael Eskesen og Sebastian Ehlers.

4-3 Henry Hardarson (64.26). Assist: Riley Bourbonnais og Cole Candella.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 4 x 2 min. Frederikshavn: 5 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Oliver True. Frederikshavn: Dane Fox.

Dommere: Jens Christian Gregersen og Rasmus Toppel.

Tilskuere: 1125.

Næste kamp: Tirsdag 22. oktober kl. 19.00: Herlev Eagles-Odense Bulldogs.

Fox on the run

Vendelboerne var vågnet op, da anden periode gik i gang. Alexander Bumagin rykkede fri, fintede Cowley til den ene side og sendte pucken op i det modsatte hjørne efter et minut og 15 sekunders spil af anden periode.

20 sekunder senere var Fox on the run. Dane Fox strøg alene igennem, men Frederikshavn-angriberens skud ramte stolpen med et smæld.

Bulldogs-anfører Michael Eskesen røg ud i to minutter for en cross-checking, og Bulldogs var under pres i Frederikshavns powerplay. Men i en vild redningsaktion kastede den unge back Christopher Kamph sig ned og fik ekspederet en løs puck væk en halv meter fra et helt blankt mål. Stor applaus fra det medlevende publikum over dagens detalje.

Med syv minutter igen fik Frederikshavn tre udvisninger inden for få sekunder. Det betød Bulldogs-powerplay i fem mod tre i to minutter og yderligere to minutter med fem mod fire. Men overtalsspillet førte ikke til noget.

i stedet slog Frederikshavn til igen, da holdet var fuldtallig. Logan Pyett sendte en tværpasning ind til Dane Fox, der vippede pucken ind over Cowley. 2-1 til høgene med små tre minutter igen af anden periode.

Stærkt comeback

I tredje periode fortsatte Frederikshavn med at have kontrol over kampen, og ni minutter før tid styrede Santeri Suistio pucken ind til 3-1.

Minuttet efter strøg en puck fra Frederikshavn-spilleren Radim Piroutek ud over den høje plexiglas-bande og ud blandt publikum på VIP-langsiden neden for presseboksen. Heldigvis ramte den hårde gummiskive ingen mennesker, men en hurtig kvinde blandt tilskuerne samlede pucken op og sikrede sig en souvenir.

Piroutek fik en udvisning for at sende pucken ud af spil i egen zone, og powerplayet udnyttede 19-årige Oliver True til at score sit første Bulldogs-mål til 2-3 med seks minutter igen.

Reduceringen gav ny gejst, og fire minutter før tid huggede den canadiske back Cole Candella udligningen ind til 3-3.

Frederikshavn fik pucken i mål et minut og 50 sekunder før tid, men efter at have konfereret med hinanden dømte dommerne, at målet var scoret ulovligt med skøjten og derfor ingen scoring.

Men Michael Eskesen blev udvist for høj stok, så Bulldogs var i undertal resten af den ordinære kamp, hvor det lykkedes at holde det uafgjorte resultat og mindst det ene point.

Dermed skulle Frederikshavn for første gang i sæsonens 13. kamp i overtid.

Den så ud til at ende målløs, men 34 sekunder før udløbet af de fem minutters overtid slap Henry Hardarson igennem på højrekanten og smækkede pucken op i det modsatte hjørne til et øredøvende jubelbrøl fra hovedparten af de 1125 tilskuere.

Efter kampen hyldede supporterne længe deres helte efter en uge med to flotte sejre over tophold.

Bulldogs er nu kun et point efter nummer otte Herning, der fredag aften tabte 5-6 efter overtid hjemme til Herlev. Herning har spillet en kamp mere end Bulldogs.

Henry Hardarson i aktion for Odense Bulldogs i sidste sæson mod Frederikshavn og målmand Tadeas Galansky. Hardarson scorede sejrsmålet til 4-3 i overtiden af fredagens hjemmekamp. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce