Annonce
Læserbrev

Flis. Fynsværksbrændsel er allerede brugt

Annonce

Læserbrev: Fynsværket skal finde en masse ekstra biomasse i de danske skove og hegn. Det har man forudsat i sine brændsels-behov, og det er godt for klimaet, siger man.

Det er da ganske rigtigt også bedre at brænde lokal biomasse af end at transportere det fra Brasilien og herop, som det foregår på visse andre værker. Men man glemmer bare, at de danske skove allerede støvsuges med den nuværende efterspørgsel og derudover, at der er behov for mere dødt ved i skovene for at fremme biodiversiteten.

Med andre ord er den ekstra mængde biomasse, man forudsætter, allerede brugt. Alternativet er at dyrke mere biomasse i form af energi-afgrøder. Men det vil kræve mere areal - og der er også allerede stor efterspørgsel efter landbrugsarealer - men til økologi, udstykning til veje og huse eller skabelse til af urørt skov. Altså igen uden mulighed for at proppe træ og flis i fyret. Og verden efterspørger samtidig flere fødevarer, ikke færre. Så også der er der kamp om ressourcerne.

Det ender altså nok alligevel nok med, at man starter de store fragtskibe og henter flis sydpå - ude af øje, ude af sind. Sådan er det jo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce