Annonce
Nordfyn

Flest Blå Flag på Nordfyn

De nordfynske strande, hvor det Blå Flag er hejst, vil dagligt få besøg af medarbejdere fra Vej og Park. Arkivfoto
Med seks Blå Flag er Nordfyns Kommune den fynske kommune, hvor der er hejst flest af flagene, der markerer gode strand- og badeforhold.
Annonce

Nordfyn: Mandag blev de Blå Flag hejst på de danske strande. Seks af de i alt 200 Blå Flag står langs den 154 kilometer lange nordfynske kyststrækning.

Nordfyns Kommune er den fynske kommune med den længste kyststrækning, og deri ligger måske også en del af forklaringen på, at kommunen også har flest Blå Flag på øen. Ét flag mere end kommuner som Svendborg, Middelfart og Nyborg. Med ligeledes seks flag er Langeland Kommune på omgangshøjde med Nordfyn.

Claus Jultved, miljøsagsbehandler ved Nordfyns Kommune, fortæller, at alt sådan set er, som det plejer. Der er hverken kommet flere eller færre Blå Flag til på de nordfynske kyster. Det har været status quo de seneste år. De seks strande med blåt flag er Skåstrup, Bogense, Flyvesandet, Fuglsang/Tørresø, Hasmark og Hofmansgave Strand.

Annonce

Jævnlige tjek

Det er Friluftsrådet, som står for ordningen med Blå Flag. En lang række kriterier skal være opfyldt, før de må hejses. I løbet af badesæsonen tages der eksempelvis 10 prøver af badevandet, der bliver analyseret for E. coli og Enterokokker. Den aktuelle badevandskvalitet skal altid været slået op på stedets informationstavle. Er badevandskvaliteten ikke i orden, skal det Blå Flag tages ned.

For at holde den fornødne standard på strandene vil Vej og Park fra nu og frem til udgangen af august dagligt kontrollere og tømme affald på alle strandene med Blå Flag. Med til de krav, som skal være opfyldt, hører blandt andet også toiletfaciliteter, livrednings- og førstehjælpsudstyr og tilgængelig information om miljøforhold og naturområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce