Annonce
Indland

Flertal i Region Syddanmark: Sæt broafgiften ned

Et flertal i Region Udvikling i Region Syddanmark stemmer for, at broafgiften skal sættes ned. Det besluttede de på et møde mandag.

Regionen stiller sig op i køen af aktører, som er modstandere af at bruge Storebæltsbroen som økonomisk malkeko.

Det fortæller formanden for Regional Udvikling, Bo Libergren (V), der dog endnu ikke kan sige, hvad det konkret kommer til at betyde, og som heller ikke kunne opnå fuldkommen enighed i sit udvalg

Politikerne i Region Syddanmark har besluttet sig for, at de har en holdning til brotaksterne på Storebæltsbroen: Den bør sættes ned.

Det besluttede Udvalget for Regional Udvikling på et møde mandag, hvor seks ud af ni tilstedeværende medlemmer stemte for. Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Nye Borgerlige var alle enige om synspunktet, mens Karsten Uno Pedersen (S) og Hans Winther (SF) stemte imod. Simon Hempel (S) undlod at stemme.

Trods den manglende enighed, var udvalgets formand, Bo Libergren (V), godt tilfreds efter mødet.

- Det giver os en linje, som er klar i forhold til politisk at kunne argumentere for, at det her er hele Region Syddanmarks holdning, siger han.

- Vi er modstandere af, at der bliver trukket flere penge ud af broen til alle mulige andre gøremål. Og de penge der måtte være i overskud, efter at driften og vedligeholdelsen er betalt, bør bruges på takstnedsættelser, lyder det fra udvalgets formand.

Annonce

Måske klar til Storebæltskomité

Anledningen til mødet mandag var, at Fynsk Erhverv har nedsat en Storebæltskomité. Den skal gøre kampen for lavere brotakster på Storebælt til et nationalt anliggende og søger derfor støtter og bidragsydere fra hele landet.

Region Syddanmark er nu klar til at stille sig op i køen af aktører og interessenter, som er modstandere af at bruge Storebæltsbroen som "økonomisk malkeko". Men selvom mødet blev arranget på grund af den nye Storebæltskomité, er formand Bo Libergren endnu ikke klar til at melde klart ud om et eventuelt samarbejde.

- Vi vil gå i dialog med Fynsk Erhverv omkring Storebæltskomitéen. Ret meget mere end det, kan jeg ikke sige endnu, for vi har jo heller ikke fået en invitation, siger Venstre-manden.

Annonce

- Et slag i luften

Karsten Uno Pedersen fra Socialdemokratiet er en af dem, som stemte imod. Han savner netop konsekvensbeskrivelser af, hvad beslutningen om synspunktet vil betyde.

- Hvis man skal træffe en beslutning, skal det være på et mere oplyst grundlag, og jeg vil kende konsekvenserne af det, siger Karsten Uno Pederesen, hvis partifælle, Simon Hempel, stemte blankt.

- Vi havde ikke haft tid til at snakke sammen inden mødet. Længere er den ikke, siger Karsten Uno Pedersen.

Dybest set betyder det dog ingenting, fortæller Socialdemokraten, for brotaksten fastsættes på Christiansborg.

- Det her er et slag i luften. Jeg kan dårligt forestille mig, at der nogensinde kommer et flertal, som vil gå ind for takstnedsættelsen, siger han.

Formanden for Regional Udvikling, Bo Libergren, indrømmer da også, at udvalgets eneste politiske våben reelt er et synspunkt.

- I sidste ende er det staten og forligspartierne, der bestemmer, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce