Annonce
Assens

Flertal afgjorde sagen: Varmepumpe placeres ved klimasøer

Der måtte hentes ekstra stole ind, før alle havde en siddeplads ved byrådsmødet i Flemløse gl. Kro. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Varmeforbrugerne i Tommerup St. kan se frem til billigere varme, efter at et flertal i Assens Byråd i går sagde ja til en varmepumpe placeret øst for Tommerup St.
Annonce

Tommerup St.: Tommerup Stationsby får et rekreativt område omkring regnvandssøerne kaldet Tallerupsøerne - med varmepumpe. Det står klart efter byrådets møde onsdag aften, da et flertal på 23 af rådets 29 medlemmer stemte for projektet.

De indkomne høringssvar fra blandt andre Tommeruppernes Lokalråd og naboer til området gik ellers imod Tommerup St. Fjernvarmes ønske om at opstille varmepumpen øst for Tallerupsøerne for at kunne tilbyde forbrugerne billigere varme.

De så hellere anlægget placeret i tilknytning til det solvarmeanlæg nord for Tommerup, som de to Tommeruppers fjernvarmeselskaber ejer i fællesskab. De to selskaber har imidlertid ikke kunnet enes om vilkårene for en placering på det fælles område.

Det blev bakket op af et flertal af socialdemokraterne, der i denne sag havde valgt at stemme efter personlig overbevisning. Charlotte Vincentz Petersen, Ashil Farokh, Sara Emil Baaring, Finn Brunse og Henrik Hansen og foruden dem Enhedslistens Kaj Alstrup (EL) stemte således imod placeringen øst for stationsbyen. Det var der tre grunde til, sagde Ashil Farokh:

- 1. Man har valgt at placere varmepumpen i strid med fremtidig byudvikling og i et rekreativt område, 2. der er allerede et solvarmeanlæg mellem de to Tommerupper og 3. det ville være en samfundsøkonomisk gevinst, hvis fjernvarmeværkerne kunne enes om en løsning. Det ville have givet bedre og billigere fjernvarme for begge byer, nævnte han.

Leif Rothe Rasmussen (S), der sluttede sig til flertalsindstillingen, mente at en placering ved solvarmeanlægget kunne forhindre en fremtidig udvidelse af dette og i øvrigt give udfordringer i forhold til Baltic Pipe, som også skal have plads i området. Han gjorde desuden opmærksom på, at den støj, der vil komme fra varmepumpen i en afstand af 180 meter ville være 23 decibel, hvor 20 decibel svarer til lyden fra en skov, hvor vinden blæser med en meter/sekund.

Lars Kristian Petersen (V) var sikker på, det ville blive smukt også med varmepumpe.

- Det bliver et skønt område og helt ud til jernbanen placeres varmepumpen, som også er et grønt tiltag, der stort set ikke støjer og som tilplantes, så det bliver smukt at se på. Det bliver et plus, når der skal byudvikles, mente han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce