x
Annonce
Nordfyn

Flere voksne til børnene: Ledere i dagtilbud skal være med til at fordele pengene

Skole- og dagtilbudschef Gitte Høj Nielsen har endnu ikke fået officiel besked om, at Nordfyns Kommune i år kan forvente at få 2,2 millioner kroner til flere voksentimer i daginstitutionerne. Arkivfoto
Nordfyns Kommune står til at få 2,2 millioner kroner af den pulje på 500 millioner, som regeringen og støttepartierne er blevet enige om at tildele kommunerne til flere pædagogtimer i daginstitutionerne.

Nordfyn: Daginstitutionslederne skal med på råd, når det skal besluttes, hvordan 2,2 millioner kroner til ekstra voksentimer i de nordfynske daginstitutioner skal fordeles.

De 2,2 millioner kroner er det beløb, der blev Nordfyns Kommunes andel, da regeringen og SF, Enhedslisten og De Radikale forleden blev enige om at fordele en halv milliard kroner til flere ansatte i landets daginstitutioner som et første skridt på vejen mod at opfylde et af de store temaer i sidste sommers valgkamp, minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Politikerne enedes om at fordele pengene ligeligt til kommunerne i forhold til antallet af børn mellem nul og fem år, og nu mangler bare den endelige godkendelse i Finansudvalget, før pengene sendes ud til kommunerne.

- Jeg vil inddrage dagtilbudslederne i, hvordan vi får oplevelsen af, at pengene gør mest gavn, siger skole- og dagtilbudschef i Nordfyns Kommune Gitte Høj Nielsen, der endnu ikke har set noget officielt om fordelingen af den halve milliard.

- Der er jo flere måder at gøre det på. Man kan dele pengene ud ligeligt til alle, eller man kan lave kriterier for, hvor er det, de vil gøre mest gavn, siger hun.

Ifølge forligspartierne på Christiansborg kan der med de 500 millioner kroner ansættes mindst 1050 fuldtidsansatte pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere i landets daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce