Annoncørbetalt indhold

Flere vil på teknisk gymnasium

HTX – det yngste gymnasium

Det er den yngste form for gymnasium, men også i stigende grad en meget populær gymnasieform. Cirka hver 10. ung søger i dag ind på HTX.

”Det er faktisk ikke så mange år siden, vi havde 25 års jubilæum, og det kan nogle gange være lidt skægt, når man er sammen med ledere fra andre gymnasier, og de sådan lidt nonchalant siger, at de kun holder jubilæum hvert 100. år

Ordene – der bliver sagt med et smil – kommer fra rektor Johnny Grauballe. Han har ansvaret for både Odense Tekniske Gymnasium og Vejle Tekniske Gymnasium på Syddansk Erhvervsskole, og selvom begge gymnasier siden deres begyndelse tilbage i henholdsvis 1989 og 1991 har vokset sig store – og Odense Tekniske Gymnasium er i dag et af landets største tekniske gymnasier – så er det tekniske gymnasium meget yngre end sit søstergymnasium STX, eller det almene gymnasium, som det også kaldes.

Annonce

Tæt kontakt til erhvervslivet

Den særlige tekniske gymnasieform kom faktisk først på det danske uddannelseslandkort i 1982 - modsat det almene gymnasium, der går flere århundreder tilbage. Teknisk gymnasium har forkortelsen HTX, som står for højere teknisk eksamen. HTX-uddannelsen er en treårig gymnasial uddannelse med vægt på teknologiske og naturvidenskabelige fag, som gerne gennemføres i tilknytning til erhvervslivet. Noget af undervisningen foregår på værksteder og i laboratorier, og HTX giver adgang til de videregående uddannelser på linje med de andre gymnasiale uddannelser.

Annonce

Redefinition af dannelsesbegrebet

Men hvorfor er HTX blevet så populært i dag?
”De tekniske gymnasier har altid lagt vægt på noget, der er anvendelsesorienteret. Samtidig har de redefineret dannelsesbegrebet, så det ikke kun er de klassiske dyder, men også den teknologiske dannelse, der er i fokus”, forklarer Johnny Grauballe.
Og så er den tekniske gymnasieuddannelse vokset ud af et behov fra det nutidige erhvervsliv, hvor mange virksomheder i stigende grad efterspørger arbejdskraft med teknologiske og naturvidenskabelige kompetencer. Det er blandt andet derfor, HTX i dag kalder sig for et ”moderne gymnasium”.

Annonce

HTX-elever vil læse videre

Eleverne på de tekniske gymnasier er meget motiverede for at læse videre. Kun 4 % er i tvivl om, hvorvidt de vil videreuddanne sig. Hele 67 % af HTX studenterne er i gang med en videregående uddannelse efter 15 måneder mod 53 % af studenterne fra det almene gymnasium.
Kilde: Danske Erhvervsskoler

Læs også Unge vil udfordre sig selv

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.